Vesti

Uroš Radosavljević najbolji strelac plej-auta, Jugović najgledaniji

Završen je plej-aut ARKUS lige u konkurenciji rukometaša i posle 14 odigranih kola, na osnovu konačnog plasmana na tabeli, epitet superligaša izgubili su Spartak, Mokra Gora i  Železničar 1949. Pored Novog Pazara koji je istupio iz takmičenja još tokom prvog dela, ova tri kluba naredne sezone nećemo gledati u ARKUS ligi. 

Konačno stanje na tabeli izgleda ovako: Crvena zvezda Grundfos 18, Obilić 16, Proleter 16, Jugović 15, Spartak 10, Mokra Gora 9, Železničar 1949  0. 

Najbolji strelac ovogodišnjeg plej-auta je Uroš Radosavljević, desnokrilni igrač subotičkog Spartaka, koji se u listu strelaca upisao 96 puta. Prati ga Ilija Sladić, bek Obilića, sa 79 pogodaka, dok je treći na listi strelaca Uroš Kolundžić, desno krilo Proletera, sa 74. 

Najvernijom publikom može se pohvaliti Jugović, koji je ubedljivo najgledaniji klub u plej-autu. Mečeve u dvorani ,,Hram", u okviru doigravanja za opstanak u ligi, pratilo je ukupno 6.100 gledalaca. Na drugom mestu je Crvena zvezda Grundfos sa 1.250 gledalaca. 

Rukometnim klubovima Spartak, Mokra Gora i Železničar 1949 se zahvaljujemo što su se časno i dostojanstveno borili na terenu i želimo im puno sreće i uspeha u narednoj sezoni.