Vesti

14. kolo plej-auta: Proleter do pobede uz svuk sirene, Spartak se oprostio trijumfom

Rukometaši Spartaka trijumfom su se oprostili od elitnog ranga srpskog rukometa. Oni su pred svojom publikom u ,,Hali sportova“ u Subotici savladali ekipu Jugovića rezultatom 27:26, posle vođstva 13:11 na poluvremenu. Gosti su na startu meča vezali dva pogotka i to je jedina prednost koju su imali. Ipak, u samom finišu uspeli su da poravnaju rezultat na 26:26, ali je domaćin iz kaznenog udarca u poslednjim sekundama došao do dva boda. Za igrača utakmice proglašen je Strahinja Spremo, kapiten Spartaka, a najefikasniji je bio Uroš Radosavljević koji je meč završio sa 11 pogodaka na svom kontu. U dresu Jugovića istakao se Predrag Rodić, osmostruki strelac.

Golom u poslednjoj sekundi slavili su igrači Proletera, koji su u ,,Kristalnoj dvorani“ nadigrali ekipu Crvene zvezde. Čovek odluke bio je Miloš Pavlović, koji je sa distance od devet metara zatresao mrežu rivala uz zvuk sirene. Njemu je, po završetku ovog neizvesnog duela, pripalo MVP priznanje, a najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Uroš Kolundžić sa sedam postignutih golova. Po šest su dodali Miloš Pavlović i Marko Živković, dok se u poraženom sastavu izdvojio Mirko Đurović sa sedam pogodaka. Šest puta su precizni bili i Uroš Simić i Miloš Blagojević.

Rukometaši Obilića brojali su do 40 na semaforu, pošto su na gostovanju ekipi Mokre Gore trijumfovali rezultatom 40:31. Domaći tim je na poluvremenu imao prednost 18:17, ali su gosti iz Beograda u nastavku pružili znatno bolju partiju. Za najkorisnijeg igrača proglašen je Nemanja Gojković, koji se sedam puta upisao u listu strelaca, a isti broj golova zabeležio je i Stefan Šaponjić. Sa druge strane, Nemanja Aleksić je meč završio kao najefikasniji, sa učinkom od 11 pogodaka. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da se Mokra Gora oprosti od ARKUS lige pobedom.