Vesti

11. kolo plej-ofa (M): Vojvodina tri kola pre kraja osigurala titulu, Metaloplastika nadigrala Partizan

Rukometaši Vojvodine će deveti put u nizu podići trofej namenjen prvaku države. Biće to ukupno deseta titula u istoriji kluba, a Novosađani su do nje došli tri kola pre kraja plej-ofa, pred svojim navijačima na ,,Slanoj bari". Vojvodina je u okviru 11. kola doigravanja potpuno nadigrala ekipu Radničkog i slavila rezultatom 31:15 . Već na poluvremenu domaćin je vodio 16:9, a za igrača utakmice proglašen je Svetislav Verkić, koji je svoj gol sačuvao 15 puta. Najefikasniji su na meču bili Luka Rogan i Jovica Nikolić sa po šest pogodaka, a Miloš Barudžić se izdvojio u ekipi Radničkog sa četiri gola. 

Ubedljive pobede su u ovom kolu zabeležili i Dinamo i Rudar. Pančevci su u hali ,,Strelište” bili bolji od Dubočice 54 rezultatom 33:25, posle vođstva 17:12 na poluvremenu. Nakon neizvesnog uvoda, Dinamo je počeo da stvara i uvećava prednost, sve do maksimalnih plus deset na semaforu, deset minuta pre kraja susreta. Za najkorisnijeg igrača proglašen je Marko Perović, koji je devet puta zatresao mrežu rivala. Gol manje upisao je Andrija Atanasković, najprecizniji među Leskovčanima. 

Kostolčani su na svom terenu savladali ekipu Šamota 65, ali treba istaći da su gosti doputovali desetkovani. Domaći tim je na poluvremenu imao prednost 16:11, da bi posle 60 minuta igre slavio konačnim rezultatom 35:27. Adrijanu Murini je za učinak od osam pogodaka pripalo MVP priznanje, a gol manje zabeležio je Petar Panić. Među Aranđelovčanima se istakao Nikola Ilić, osmostruki strelac.

Jedanaesto kolo plej-ofa zatvorili su igrači Partizana i Metaloplastike, čiji je duel odigran u sredu. Beogradski crno-beli bili su bolji u prvom poluvremenu, vodili su 17:13, ali su gosti do odlaska na pauzu smanjili zaostatak na dva gola razlike – 17:15. Veću želju za pobedom u nastavku su pokazali igrači Metaloplastike, koji su na kraju i došli do dva boda konačnim rezultatom 31:30. Za igrača utakmice proglašen je Mohamed Aziz Aidi, koji je meč završio sa šest pogodaka. Za gol precizniji bio je Marko Srdanović, a u dresu Partizana najefikasniji bio je Stefan Petrić, koji je osam puta zatresao mrežu Šapčana.