Vesti

Srbija čeka novog šampiona: Ko će podići trofej - Bekament BB ili Železničar?

Srbija će dobiti novog rukometnog šampiona u konkurenciji dama. U finalu plej-ofa ARKUS lige za rukometašice gledaćemo duele Bekamenta BB i Železničara. 
 
Prvi deo sezone Aranđelovčanke su završile na vodećoj poziciji na tabeli, i prema konačnom poretku klubova, zakazale polufinale sa ekipom Medicinara. Izabranice Saše Boškovića odigrale su dva sjajna meča - u prvom su slavile rezultatom 31:22, a u drugom su samo potvrdile da im je mesto u finalu - 30:26. 
 
Sa mnogo više uzbuđenja rukometna javnost pratila je drugo polufinale, u kom su se sastali drugoplasirana Jagodina i trećeplasirani Železničar. Klub iz Inđije prekinuo je trogodišnju dominaciju Jagodinki - u hali ,,JASSA" Železničar je slavio rezultatom 25:21, a drugi meč pobednika je dobio tek posle izvođenja sedmeraca. Posle 60 minuta igre rezultat je bio 26:26, a u penal seriji zablistala je Jovana Vasiljković, koja je dva puta zaustavila šut protivnica. Sa druge strane, njene saigračice bile su bez greške pri izvođenju sedmeraca, pa je do svog prvog finala prvenstva Srbije u istoriji kluba Železničar došao rezultatom 30:27. 
 
Finale plej-ofa igra se na dve dobijene utakmice. Prvi duel igra se u Aranđelovcu 21. maja sa početkom u 20 časova, u drugom će domaćin biti Železničar 28/29. maja u Inđiji, dok se u eventualnom trećem meču finalna serija vraća u Aranđelovac i ta utakmica igrala bi se prvog juna. 
Izabranice Vlade Šimičića imaju šansu da naprave istorijski uspeh, dok bi Bekament osvajanjem trofeja upisao treću titulu.
 
Jagodina i Medicinar boriće se za treće mesto u konačnom poretku timova, a prvi meč igra se 21. maja od 19 časova u hali ,,JASSA".