Vesti

Vlada Šimičić: Bekament je favorit, ali mi smo željni dokazivanja

Rukometašice Železničara plasmanom u finale plej-ofa ARKUS lige ispisale su novu stranicu istorije kluba. Prvi deo sezone završile su kao treće na tabeli i tako zakazale polufinale sa Jagodinom, a potom su napravile veliko iznenađenje eliminisavši aktuelnog šampiona. Klub iz Inđije je najpre napravio “brejk” u Jagodini, a uz suze radosnice izabranice Vlade Šimičića proslavile su na svom terenu plasman u finale, nakon dramatične završnice drugog meča i boljeg izvođenja sedmeraca.

Upravo sa trenerom Železničara razgovarali smo o polufinalnoj seriji, predstojećoj borbi za trofej, kao i sjajnoj atmosferi koja vlada među njegovim igračicama.

,,Jako sam srećan i ponosan na devojke i ceo klub, jer je naš ulazak u finale rezultat višegodišnjeg rada. Cele sezone smo sjajno igrali, u svakoj utakmici smo išli na pobedu, nismo kalkulisali ni u jednom meču, a to se vidi i po bodovima, jer smo prvi deo sezone završili sa svega nekoliko bodova manje od Bekamenta i Jagodine. Niko nam nije davao šanse u polufinalu i ne samo to, nego nas nisu videli u plej-ofu uopšte. Mnogo se radujem zbog svojih igračica, jer su pokazale koliko vrede i apsolutno su zaslužile da se nađu u finalu”, naglasio je Šimičić.

Šef struke kluba iz Inđije ulogu favorita u finalu prepušta protivničkoj ekipi, ali nema dilemu da će njegov tim pružiti maksimum.

,,Nije tajna da je Bekament apsolutni favorit u našim predstojećim duelima. Rezultati u Evropi i domaćem prvenstvu koje su postigli ove sezone, kao i iskustvo koje imaju, ukazuju na to da je sve na njihovoj strani. Mi nemamo šta da izgubimo, zato ćemo i u finalu u svakoj utakmici ići na pobedu. Ova ekipa je željna dokazivanja, a dokle će nas to dovesti – videćemo”.

Da među igračicama vlada samo pozitivna atmosfera potvrđuje i Šimičić, koji ističe da Železničar ima veliku podršku u svom gradu.

,,Mi smo istorijski uspeh već napravili plasmanom u plej-of i time što smo obezbedili da igramo u Evropi naredne sezone. Devojke imaju samo pozitivnu tremu, koja ih vuče da daju maksimum. Nema pritiska jer uživamo podršku grada, opštine, kluba, navijača i daćemo sve od sebe da ih još jednom obradujemo”, poručio je strateg kluba iz Inđije.