Vesti

13. kolo plej-ofa (M): Vojvodina pobedila Dinamo, Partizan obezbedio drugo mesto

Šampionsko slavlje Vojvodine na ,,Slanoj bari” uveličala je i ubedljiva pobeda, a svaki gol Novosađana ispraćen je gromoglasnim ovacijama. Izabranici Borisa Rojevića nadigrali su ekipu Dinama rezultatom 29:21, posle vođstva 16:7 na poluvremenu. Sjajan golgeterski učinak imao je Darko Milenković, koji je čak 12 puta zatresao mrežu rivala. Najveći adut Vojvodine u prvom poluvremenu bila je čvrsta odbrana, iz koje su se rađale kontre i laki golovi. Najzaslužniji za to bio je golman Svetislav Verkić, koji je tokom prvih 30 minuta zaustavio devet od 16 šuteva pančevačkog kluba. Dinamo je u drugoj deonici pružio veći otpor, ali nedovoljno da izbegne ubedljiv poraz. Darku Milenkoviću, najefikasnijem igraču utakmice, pripalo je MVP priznanje, dok je najprecizniji u gostujućem timu bio Miloš Kostadinović sa pet golova.

Zahvaljujući pobedi Vojvodine nad Dinamom, rukometaši Partizana mogu mirne glave da sačekaju međusobni duel sa Pančevcima u poslednjem kolu plej-ofa. Crno-beli su na ,,Banjici" savladali ekipu Dubočice 54 rezultatom 35:34, posle vođstva 19:16 na poluvremenu. Leskovčani su uveli meč u neizvesnu završnicu, ali nisu poremetili planove domaćinu, koji je ovim trijumfom kolo pre kraja doigravanja obezbedio drugo mesto na tabeli, s obzirom na to da Dinamo nije osvojio bodove u Novom Sadu. Za igrača utakmice proglašen je Nemanja Živković, kapiten Partizana, koji se osam puta upisao u listu strelaca. Pratio ga je Uroš Kojadinović sa sedam pogodaka, dok je najefikasniji na meču bio Andrija Atanasković, kapiten Dubočice, sa deset golova na svom kontu.

Metaloplastika je pred svojom publikom u hali ,,Zorka” nadigrala ekipu Šamota 65 rezultatom 35:29, posle prednosti 21:10 na poluvremenu. Šesnaest minuta bilo je potrebno gostima da upišu prvi gol na meču, pa su Šapčani vodili 12:0. Šamot je u nastavku pružio bolji otpor, realizovao veći broj kontri i tako smanjio razliku na semaforu. Ipak, sjajna igra Metaloplastike krunisana je osvajanjem nova dva boda, a MVP priznanje pripalo je Vojislavu Brajoviću, sedmostrukom strelcu domaćeg tima. Najefikasniji na meču bio je Simon Mrda, igrač Šamota, koji je bio precizan 11 puta.

Rukometaši Rudara odigrali su pred svojim navijačima sjajno prvo poluvreme protiv Radničkog. Kostolčani su posle 30 minuta igre vodili 16:13, ali su gosti u nastavku režirali preokret i na kraju slavili 34:28. Kragujevčani su u 43. minutu poravnali rezultat, a onda potpuno izbacili iz ritma domaću ekipu. Odlično šutersko veče imali su Miloš Barudžić i Adrijan Murina, koji su sa pozicije levog krila vodili bitku za najboljeg strelca meča. Na kraju je uspešniji bio Barudžić, koji je postigao 13 golova i poneo epitet najkorisnijeg igrača utakmice, dok je Murina meč završio sa 11 pogodaka.