Vesti

Srbija dobila novog šampiona: Rukometašice Železničara osvojile titulu prvaka države

Rukometašice Železničara osvojile su prvu titulu prvaka države u klupskoj istoriji. Izabranice Vlade Šimičića večeras su pred svojim navijačima nadigrale Bekament Bukovička Banja rezultatom 24:23 i sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa osvojile trofej. Ljubitelji rukometa mogli su da uživaju u još jednoj uzbudljivoj i neizvesnoj utakmici, u kojoj se pobednik odlučivao u poslednjim sekundama. Konačan rezultat postavila je Jovana Jovanović, koja je posle odbitka došla do lopte i sa pozicije levog krila postigla gol sekund pre kraja. Odličnu partiju su u pobedničkom sastavu pružile Jovana Vasiljković i Dunja Tabak. Vasiljković je čak 18 puta zaustavila šut protivnica i sačuvala svoj gol, dok je Tabak za učinak od deset pogodaka nagrađena MVP priznanjem. U dresu Bekamenta istakla se Sara Garović, osmostruki strelac. 

Železničar je prvi deo sezone završio na trećem mestu na tabeli i tako zakazao polufinale sa ekipom Jagodine. Savladavši tada aktuelnog šampiona sa 2:0 u polufinalnoj seriji, klub iz Inđije plasirao se u finale, gde je najpre napravio brejk u Aranđelovcu (24:25), a potom slavio i podigao trofej pred svojim navijačima. 
 
Jeleni Živkov, kapitenu Železničara, pehar ARKUS lige uručio je Milorad Šolević, direktor superligaškog takmičenja, a prelazni pehar uručila joj je Milena Delić, predsednica Rukometnog saveza Srbije. Medalje igračima i stručnom štabu dodelili su Zoran Tijanić, pomoćnik direktora ARKUS lige i Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija.
 
Tokom svečane ceremonije dodele trofeja i medalja, uručene su i nagrade najboljim pojedincima ARKUS lige za ovu sezonu. Za najkorisniju igračicu lige proglašena je Jovana Vasiljković, koja je u ovoj sezoni deset puta nagrađena MVP priznanjem. Njoj je plaketu, kao i vredne nagrade, uručio Vladimir Knežić, sekretar Asocijacije rukometnih klubova superlige.
 
Najbolji strelac ARKUS lige za sezonu 2021/22 je Dunja Tabak, levi bek novog prvaka države, koja je postigla 209 pogodaka. Plaketu i vredne nagrade uručio joj je Dušan Živković, marketing menadžer ARKUS lige.
 
ARKUS liga je za najbolje pojedince u ovoj sezoni obezbedila putovanje za dve osobe, vredan paket opreme koji daruje kompanija Unit, kao i poklon paket kompanije DCP Hemigal.