Vesti

Veljko Popović: Timskim duhom do medalje

Muška rukometna reprezentacija Srbije trenutno se nalazi u Alžiru, gde se bori za medalju na Mediteranskim igrama. „Orlovi“ su u dosadašnjem toku takmičenja zabeležili dve pobede i jedan poraz, i nalaze se na drugom mestu na tabeli A grupe. Ukoliko u subotu savladaju selekciju Tunisa, plasiraće se u polufinale Igara.  

Među igračima koje je selektor Toni Đerona poveo u Oran nalazi se sedam rukometaša koji su u nedavno završenoj sezoni nastupali za klubove u Srbiji i borili se za titulu šampiona ARKUS lige. Jedan od njih je Veljko Popović, bek Partizana, koji nam je preneo utiske iz Alžira.

,,Uprkos stalnim promenama termina odigravanja utakmica, pohvalio bih organizatore jer su nam obezbedili sjajan hotel. Odlična usluga, hrana, smeštaj, ceo kompleks i ambijent su odlični. Takmiče se izuzetno kvalitetne ekipe i svi smo ovde sa istim ciljem – da se kući vratimo sa odličjem. Velika je čast biti deo nacionalnog tima i boriti se za grb svoje zemlje, naročito kada ste mladi i tek gradite karijeru. Saradnja sa selektorom Đeronom je za mene veliko iskustvo. Oslanjavši se na njegovo znanje, igrači mogu da se usavršavaju do najvećeg mogućeg nivoa. Srećan sam što mogu dosta toga da naučim od takvog trenera. Atmosfera u ekipi je odlična. Lepo se družimo i slažemo van terena, što smatram bitnim za postizanje željenih rezultata“, ističe Popović.

Posle pobede nad Slovenijom u prvom kolu (31:27), usledio je poraz od Egipta (28:35), jedine ekipe u A grupi sa maksimalnim učinkom. Imali su ,,orlovi" dovoljno vremena da izvuku pouke iz svojih grešaka, i to im je pomoglo da izuzetno težak meč sa Italijom reše u svoju korist (34:33).

,,Poraz od Egipta nam je na neki način pomogao da protiv Italije izađemo silno motivisani i damo sve od sebe da pobedimo u tom meču. U jednom periodu drugog poluvremena gubili smo sa četiri gola razlike, ali su presudili timski duh i borbenost koje imamo. Jako sam ponosan što smo do trijumfa došli preokretom i nadam se da ćemo najbolje izdanje tek da pokažemo u nastavku takmičenja", zaključio je mladi bek reprezentacije Srbije. 

Foto: RSS