Vesti

Dunja Tabak: Počastvovana sam što sam deo reprezentacije

U nedavno završenoj sezoni ARKUS lige titula šampiona u ženskoj konkurenciji pripala je ekipi Železničara iz Inđije. Dunja Tabak bila je ubojito oružje novog prvaka države u napadu, a pored individualnog priznanja za najboljeg strelca lige, kao nagrada je stigao i poziv za nacionalni tim. Učešće na Mediteranskim igrama rukometašica koja igra na poziciji levog beka vidi kao značajan iskorak u karijeri. 

,,Za mene je ovo veliko iskustvo, igračko i životno. Došle smo ovde sa glavama spremnim za utakmice. Odradile smo dva treninga i odigrale tri prijateljske utakmice. U susret su nam izašle ekipe Hrvatske i Tunisa, da u njihovim terminima odigramo utakmice, a pored toga uspele smo da odigramo i meč sa Španijom. Samim tim mogle smo da vidimo dobre strane, ali i nedostatke u našoj igri, i pripremimo se za sam početak takmičenja. Počastvovana sam pozivom selektora i zahvalna na ukazanoj prilici. Ovo je moje prvo veliko takmičenje sa reprezentacijom, a sam osećaj pevanja himne i prilika da se nose i brane boje svoje zemlje je neopisiv. Devojke su vrlo pozitivne, među nama vlada sjajna atmosfera. Međusobno se bodrimo, podižemo jedna drugu i igramo jedna za drugu", istakla je reprezentativka Srbije.  

Naša selekcija zabeležila je maksimalan skor u grupnoj fazi Mediteranskih igara, savladavši redom Portugal, Severnu Makedoniju i Tursku. Prvo mesto na tabeli donelo im je plasman u polufinale gde će se u ponedeljak, četvrtog jula (16:30), za finale boriti sa Hrvatskom. Drugi polufinalni par čine Španija i Portugal. 

,,Iz utakmice u utakmicu igrale smo sve bolje i oslobođenije i to se primeti. Ako mi u nastavku takmičenja budemo na našem vrhuncu, nije bitno ko je protivnik, već da naša igra i glave budu na mestu, da pokažemo kvalitet koji posedujemo i ono što stvarno jesmo. Cilj nam je medalja i na dobrom smo putu. Trud se uvek isplati, a mi ćemo dati sve od sebe na ovom takmičenju i boriti se za nas i našu zemlju do kraja", poručila je Dunja Tabak.

U polufinale Igara plasirala se i muška reprezentacija Srbije. ,,Orlovima" će protivnik u borbi za finale biti ekipa Španije, a taj meč igra se četvrtog jula sa početkom u 19 časova.