Vesti

Rukometni savez Srbije i Arena Channels Group potpisali ugovor o saradnji

U prostorijama Rukometnog saveza Srbije (RSS) danas je potpisan ugovor o saradnji između RSS i Arena Channels Group (ACG), prema kojem će regionalni lider među sportskim kanalima u svoj bogat televizijski sadržaj uvrstiti i mečeve ARKUS lige. U predstojećoj sezoni, svakog vikenda moći ćete da pratite uživo bar jednu utakmicu ARKUS lige na Areninim kanalima, a  sporazum podrazumeva prava na prenose svih utakmica pod okriljem Rukometnog saveza Srbije do 2025. godine.

Ugovor su potpisali Milena Delić, predsednica Rukometnog saveza Srbije, i Nebojša Žugić, direktor Arena Channels Group.

O tome koliko je ovaj ugovor značajan za srpski rukomet govorila je predsednica UO RSS. 

- Srećna sam i ponosna što smo domaćini ovako izuzetnog događaja, a to je potpisivanje ugovora sa TV kućom koja promoviše rukomet, ne samo srpski, već i međunarodni. Ono što je za nas najznačajnije je to što će Arena prenositi minimum jednu utakmicu po kolu ARКUS lige od sezone koja je pred nama. Кlubovi se vredno spremaju, u prilog tome ide i činjenica da u tim klubovima igraju rukometaši i rukometašice osvajači medalja sa nedavno završenih Mediteranskih igara, odnosno juniori, koji se posle skoro dve decenije bore za medalju na Evropskom prvenstvu. Najavljujemo domaće prvenstvo, zanimljivo i kvalitetno. Zahvaljujem se gospodinu Nebojši Žugiću na ukazanom poverenju, kao i na dosadašnjoj saradnji, veri i želji da zajedno radimo na popularizaciji rukometa - istakla je Milena Delić.

Direktor Arena Channels Group izrazio je veliko zadovoljstvo zbog potpisane saradnje. 

- Izuzetno sam srećan što ćemo saradnju sa RSS proširiti u ovom pravcu i želja je da se rukomet vrati na staze uspeha. Nadam se da ćemo u periodu naše saradnje ponoviti neke od tih uspeha i da će zasijati još neka medalja. Želja je da se popularizacijom rukometnih takmičenja vrate gledaoci, ali najvažnije je da se deca vrate rukometu, da treniraju i to je zadatak TV Arena sport kao društveno odgovorene kompanije. Ovo je vreme najvećih ulaganja u srpski sport. Pre svih, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je prepoznao da je razvoj sporta jako bitan za razvoj nacije. Zatim ulaganje od strane Vlade Republike Srbije, pre svega Ministarstva omladine i sporta u infrastrukturu i stvaranje uslova za pravljenje novih šampiona - zaključio je Nebojša Žugić.

Foto: RSS/Dragana Stjepanović