Vesti

Predrag Topić: Želimo da napravimo iznenađenje

U sezoni pred nama trener Jugovića iz Kaća, kluba poznatog po brojnoj i vernoj publici u dvorani ,,Hram“, biće Predrag Topić. On je na poziciji šefa struke nasledio Akima Komnenića, ali mu ovo nije prvi mandat na klupi Kaćana.

,,Ja sam u ovoj ekipi, što bi se reklo, domaći. Igrači su većinom vrlo mladi, a angažovali smo beka Vladicu Stojanovića i golmana Milana Kosanovića, da bi ti mlađi momci imali od koga da nauče i na koga da se oslone u teškim momentima. Naravno da će publika u Kaću, koja voli i dobro poznaje rukomet, biti naš osmi igrač. Uvek nas je ta publika vukla i nijednom klubu nije svejedno kada gostuje u dvorani ,,Hram“. Od Jugovića se uvek očekuje da igra dobar rukomet, lepršav i brz, a to i jeste najbolja nagrada za brojne navijače koji dolaze u halu da nas podrže“, ističe Topić na početku našeg razgovora.  

U skladu sa dugoročnim ciljevima i ambicijama, Jugović je pretrpeo nekoliko promena u igračkom kadru. Posle tri nedelje od početka priprema novi-stari šef struke smatra da ima razloga za zadovoljstvo.

,,Srednji bek Rakić i levo krilo Mirić su napustili klub. Međutim, imamo mlade momke koji su spremni da uče i rade. Odigrali smo prijateljski meč sa Baja Mareom iz Rumunije, koji je u sezoni za nama bio finalista EHF Evrokupa. Jesmo izgubili utakmicu (31:37), ali prvi utisak o igračima kojima raspolažem je vrlo pozitivan. Naravno da će uprava kluba, na čelu sa Markom Mitrovićem, a onda i upravnim odborom i sa mnom kao trenerom, na sve načine pokušati da dovode još pojačanja, kako bismo dodatno dobili na kvalitetu. Takođe, raduje me što su se pojedini klubovi dobro pojačali tokom leta i doveli neka zvučna pojačanja, jer to obećava da će nova sezona ARKUS lige biti vrlo uzbudljiva. Naš cilj je da, uz kvalitetan rad, dobar odnos prema klubu i dobru koncentraciju stvarno budemo iznenađenje“.

Jugović je u prethodnoj sezoni, u kojoj se vratio u elitni rang srpskog rukometa, kroz plej-aut obezbedio opstanak u društvu superligaša. Predrag Topić se nada da će Kaćani u novom formatu takmičenja biti konkurentni za veće domete.

,,Drago mi je što će u novoj sezoni sistem takmičenja biti promenjen jer ćemo konačno imati jedinstvenu ligu. Publika će u našem ,,Hramu“ moći da vidi i Zvezdu i Partizan, Dinamo, Vojvodinu, Metaloplastiku... Sa druge strane, borba za opstanak će biti vrlo nezgodna, jer skoro trećina klubova ispada u niži rang. U tom smislu moramo se izuzetno dobro spremiti, biti izuzetno skoncentrisani. Nekoliko ekipa će se boriti za sam vrh, a mi ćemo naravno gledati da budemo odmah iza njih, ako ne i ispred nekih poznatih imena, tako da bezbrižno prebrodimo ovogodišnje takmičenje“, poručio je novi trener Jugovića.