Vesti

Zlatko Petronijević o dugoročnim ambicijama Topličanina: Prvo opstanak, a onda borba za viši plasman

Zlatko Petronijević će i u novoj sezoni ARKUS lige biti na klupi jednog novajlije u takmičenju. Doskorašnji trener rukometaša Mokre Gore je ovog leta zadužio opremu Topličanina iz Prokuplja, kluba koji će se prvi put u svojoj istoriji takmičiti u najvišem rangu srpskog rukometa. Prvi utisci o novoj sredini jako su pozitivni, ističe Petronijević.

,,Trebalo nam je malo vremena da se upoznamo, jer sam i ja nov, kao i neki momci. Odradili smo bazični deo priprema i mogu reći da sam zadovoljan početkom naše saradnje. Nakon toga smo, bez treninga sa loptom, otputovali u Banja Luku i odigrali dve utakmice. Imamo još mnogo prostora za rad i napredak, ali su čak i ta dva meča, što se tiče igre, bila iznad mojih očekivanja. U ovom trenutku radimo na tome da se pojačamo na poziciji srednjeg beka, ali je celokupan dosadašnji utisak o klubu vrlo pozitivan“.

Nije tajna da Topličanin ulaže sve napore da, posle istorijskog uspeha, zadrži status superligaša.

,,Novajlije u ARKUS ligi uvek mogu da pokažu kvalitet koji drugi možda ne očekuju, jer za njih novo takmičenje predstavlja novi izazov. U Prokuplju će se prvi put igrati najviši rang srpskog rukometa, tako da to za igrače predstavlja motiv više. Biće vrlo neizvesno, jer su tri do četiri ekipe nivo iznad ostalih za ovo naše podneblje. To su Vojvodina, Metaloplastika i Dinamo, a možda još dve ekipe mogu da se umešaju u borbu za plej-of. Verujem da ostalima možemo da pariramo i budemo konkurentni za opstanak. To nam je cilj za prvu sezonu, a kasnije ćemo svakako imati veće ambicije, ukoliko ostanemo u ARKUS ligi“, poručio je Petronijević.   

Šef struke Topličanina ističe da nova sezona za njega donosi još veći izazov, s obzirom na iskustvo iz prethodne sezone.

,,Žao mi je što Mokra Gora nije uspela da opstane u ARKUS ligi, ali je na ekipu dosta uticala promena mesta odigravanja utakmica i činjenica da smo tako ostali bez svojih navijača. Nažalost, u sistemu takmičenja gde na kraju ispadaju četiri kluba, Mokra Gora nije uspela da izbegne povratak u niži rang, iako smatram da smo u pojedinim mečevima stvarno pokazali dobru igru i kvalitet. Nova sezona će biti veliki izazov za Topličanin kao klub, ali i za mene kao trenera, jer ponovo ispadaju četiri ekipe. Sa druge strane, dobro je što će, za razliku od prethodne sezone, igrati svako sa svakim, a u takvom sistemu iznenađenja su uvek moguća. Može da se desi da neko od 'autsajdera' pobedi nekog favorita i tako osvoji važne bodove. Ponese vas atmosfera kod kuće, bude vam dan i nije retkost da se tako savladaju i najjači protivnici“, zaključio je novi trener kluba iz Prokuplja.