Vesti

Žikica Milosavljević: Biće teško ponoviti plasman iz prošle sezone

U novoj sezoni ARKUS lige Žikica Milosavljević biće trener Radničkog iz Kragujevca, sa kojim će pokušati da ponovi uspeh svog prethodnika Đorđa Teodorovića. Podsećamo, Kragujevčani su prošlu sezonu završili kao treći u konačnom poretku timova, što im je donelo učešće u EHF Evrokupu.

,,Moja želja je da napravimo iskorak u odnosu na prethodnu sezonu, ali kada to kažem ne mislim na konačan plasman na tabeli na kraju, već na iskorak u drugačijem radu, pristupu i ideji, koju je do sada imao Radnički. To će biti izuzetno teško, jer je kolega Teodorović napravio veliki uspeh. Ekipa je ostala na okupu, uz minimalne promene. Doveli smo pivota Filipa Grubora umesto Veljka Davidovića koji je prešao u Gdanjsk, a u inostranstvo je otišao i golman Dušan Petrović. Ja sam u klub došao sa velikim ambicijama i nadam se da ćemo makar ponoviti plasman među četiri najbolja kluba, jer bismo tako imali kontinuitet u radu. Međutim, biće to vrlo težak zadatak, jer je promenjen sistem takmičenja i vodiće se žestoka borba za mesto u plej-ofu.  Sa druge strane, liga će biti mnogo kvalitetnija i jača, sa mnogo više uzbuđenja, a ako uzmemo u obzir da su se gotovo sve ekipe pojačale, konkurencija će biti ozbiljna“, istakao je novi šef struke Radničkog.

S obzirom na to da je i pomoćnik Tonija Đerone, selektora muške reprezentacije Srbije, nema sumnje da Žikica Milosavljević dobro poznaje glavne adute klubova u ARKUS ligi.

,,Pratim sva dešavanja u našem rukometu. Što se tiče favorita za predstojeću sezonu, Vojvodina je još uvek neprikosnovena, bez obzira na sve okolnosti. Bilo je kalkulacija da li će finansijski opstati na istom nivou i nastaviti da se bori za titulu, ali lično mislim da je napravila jedan dobar i kvalitetan tim. Boris Rojević uvek uspe da 'skocka' ekipu kako treba do početka sezone. Uz iskusne igrače, internacionalce i podmladak, kao i dobrog golmana, nema dileme da je Vojvodina i ove sezone prvi kandidat za osvajanje titule. Dinamo se takođe dobro pojačao, Metaloplastika je dobila jedno veliko trenersko ime u vidu Vladana Matića, a Crvena zvezda je napravila veliki iskorak u dovođenju nekih igrača, tako da su to četiri kluba koja vidim kao vodeća. Međutim, neće biti lako igrati ni u Leskovcu, ni u Kragujevcu. Proleter je takođe napravio jedan mlad, perspektivan tim, ali će u svakom slučaju biti konkurentan na domaćem terenu. Tu su i nove ekipe – Topličanin i Kikinda Grindex. Ne treba da izbacimo ni Partizan iz priče o glavnim konkurentima, jer imaju mladu, ali dobru ekipu“.

Pored domaćeg prvenstva, Radnički će u predstojećoj sezoni biti učesnik EHF Evrokupa. Prvi izazov na međunarodnoj rukometnoj sceni Kragujevčane očekuje već desetog septembra, kada će u Pragu gostovati Dukli. Revanš se igra sedam dana kasnije u hali ,,Jezero“.

,,Naš protivnik je kvalitetan tim, koji je tri puta osvajao Kup šampiona. To jeste bilo odavno, ali tradicija je apsolutno na njihovoj strani. Imaju veći budžet nego bilo koja ekipa u Srbiji i to je prevashodno veoma značajno. Imaju par čeških reprezentativaca i taj dvomeč neće biti nimalo lak. Ne mogu da kažem da sam optimista, ali ići ćemo tamo da ostvarimo što bolji rezultat. Dobro je što drugu utakmicu igramo kod kuće u Kragujevcu, jer ćemo se pred svojim navijačima boriti za drugu rundu. Pre našeg međusobnog duela, oni će odigrati dve utakmice, tako da ćemo imati uvid u kakvoj su formi. Sa druge strane, mi ćemo za njih ostati nepoznanica“, poručio je Milosavljević.