Vesti

Borba za trofej Superkupa: Dragan Markov i Vlada Šimičić pred prvi takmičarski duel u novoj sezoni

Rukometašice Jagodine, osvajačice Kupa Srbije za sezonu 2021/22, i igračice Železničara iz Inđije, aktuelne državne šampionke, boriće se za trofej Superkupa. Meč se igra u sredu od 19:45 u hali ,,JASSA", a evo šta su za sajt ARKUS lige danas izjavili treneri dva kluba. 

Dragan Markov veruje da Jagodinke mogu da odbrane trofej koji su osvajale 2020. i 2021. godine.

,,Očekujem da moj tim odigra dobru utakmicu, na nivou koji može da dostigne u ovom trenutku. Ako mi prikažemo dobru igru, ni rezultat neće izostati. Međutim, imamo i protivnika koji će takođe pokušati što kvalitetnije da odigra i nametne neki svoj ritam, što i jeste ključno u ovakvim duelima. Naš cilj jeste, kao i pred početak svake sezone, da osvojimo sve trofeje. Nadamo se da ćemo već sutra osvojiti prvi, iako smo se i ovog leta suočili sa problemom koji nas prati godinama unazad, a to je odlazak velikog broja igračica. Voleli bismo da stvorimo jedan kontinuitet, da imamo uigran tim i da na duže staze postoji ta hemija među igračicama. Videćemo sutra šta smo uspeli da postignemo radom ovog leta", ističe šef struke Jagodine. 

Vlada Šimičić, trener novog šampiona države, ulogu favorita prepušta protivniku. 

"Teško je prognozirati bilo kakav ishod, jer je tek početak sezone. Ni ekipa Jagodine, a ni mi, nismo sigurno u željenoj formi u ovom trenutku. Dobro se poznajemo i mislim da neće biti prevelikih iznenađenja. Očekujem neizvestan meč, kakav uostalom dolikuje borbi za trofej. Mislim da će presuditi inspiracija igračica tog dana – raspoloženiji golman ili šuter, i nadam se da se niko neće povrediti. Mi smo uspeli da zadržimo celu ekipu iz prošle sezone, a doveli smo i dva pojačanja na pozicijama na kojima su nam trebala. Na papiru možda možemo da kažemo da smo jači nego što smo završili prošlu sezonu, ali to ne mora ništa da znači. Teren je jedino merilo. Verujem da će moje igračice na teren izaći motivisane, spremne, ali mislim da je Jagodina ipak blagi favorit, jer ima dugogodišnju tradiciju osvajanja trofeja, kao i prednost domaćeg terena".