Vesti

Veliki rivali u borbi za trofej Superkupa: Vojvodina i Metaloplastika otvaraju sezonu u Loznici

Takmičarski sezonu 2022/23 u konkurenciji rukometaša otvaraju igrači Vojvodine i Metaloplastike. Novosađani, aktuelni prvaci države, i Šapčani, osvajači Kupa Srbije za sezonu 2021/22, odmeriće snage u borbi za trofej Superkupa, a meč se igra u petak od 18 časova u hali ,,Lagator" u Loznici.

Boris Rojević, trener Vojvodine, ističe da njegov tim želi da se oduži Metaloplastici za poraz u finalu Kupa, ali podseća da je klub doživeo velike promene u igračkom kadru.

- Vojvodina uvek ima najviše ambicije. Međutim, ne treba zaboraviti da nas je tokom leta napustilo čak 11 igrača, a na njihova mesta su došli novi momci i treba vremena da se tim uigra. Prednost Metaloplastike pred ovaj duel je to što je njima skoro cela ekipa ostala na okupu, uz dva pojačanja. Imamo veliku želju da im se revanširamo za poraz u finalu ovogodišnjeg Kupa, mnogo smo iz tog meča naučili, ali ovo je prvi takmičarski duel za naš potpuno novi tim i sigurno je da nam predstoji dug i mukotrpan rad da bismo dostigli željeni nivo igre. Ovo će biti dobar test za Vojvodinu, a "iks" faktor naše ekipe može biti samo kolektiv, nikako pojedinac. Ako se budemo oslanjali na individualni kvalitet, to neće biti dobro. Samo timskom igrom možemo do novog trofeja - poručio je Boris Rojević. 

Vladan Matić, iskusni strateg koji je ovog leta preuzeo Šapčane, zadovoljan je igrom koju je Metaloplastika prikazala u pripremnom periodu. 

- Vredno smo radili tokom prethodnih pet nedelja. Pokazali smo se u dobrom svetlu na nekoliko kontrolnih utakmica protiv inostranih ekipa i to nam pokazuje da smo na dobrom putu. Činjenica je da nijednu nismo odigrali kompletni, treba vremena da dođemo do željene igre, ali sam zadovoljan odrađenim pripremama. Publika može da očekuje dobar meč, a siguran sam da ćemo se i Vojvodina i mi potruditi da uživaju u rukometu u dvorani ,,Lagator". Novosađani godinama suvereno vladaju terenima u Srbiji i favoriti su u ovom duelu, ali naš glavni adut je odbrana, koju smo modifikovali i koja donosi novinu u igri Metaloplastike. U svakom slučaju, neka bolji pobedi - zaključio je Vladan Matić.