Vesti

Đorđe Teodorović, novi trener Naise: Ne priznajem nikome da je bolji od nas dok to ne pokaže na terenu

Ime Đorđa Teodorovića ovog leta vezivalo se za nekoliko klubova, ali je selektor muške juniorske reprezentacije Srbije, koja je u julu osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu u Portugalu, na kraju prelomio da se vrati u ženski rukomet i preuzme Naisu. Prošle sezone je sa kragujevačkim Radničkim izborio plasman u EHF Evrokup, osvojivši treće mesto u konačnom poretku timova, a u novoj sezoni Teodorović će sa Nišlijkama pokušati da izbori ulazak u plej-of.  

,,Još tokom zime ove godine imao sam dogovorenu četvorogodišnju saradnju sa Železničarom iz Niša i kao grom iz vedra neba pogodila me vest o rebalansu budžeta, koji je bio neprihvatljiv za klub. Imali smo plan da stvorimo jak Železničar, koji bi se vratio u ARKUS ligu, da se uključi u borbu sa najboljim klubovima u našoj zemlji, ali je to sa smanjenim budžetom bilo zaista neizvodljivo. Usledilo je EP sa juniorima, posle kojeg sam dobio ponude nekoliko klubova, a najizainteresovaniji je bio Radnički. Onog momenta kada se pojavila Naisa, nisam se dvoumio nijednog trenutka, jer sam u glavi već bio prelomio da se vraćam u Niš”.

Novi tim, ali stare ambicije – da se bude u vrhu srpskog rukometa. Naslednik Živojina Maksića na klupi Naise ističe da je zadovoljan odrađenim pripremama.

,,Smatram da u Nišu postoje uslovi da se napravi vrhunski rukometni klub, bilo to u ženskoj ili muškoj konkurenciji. Već imam višegodišnje iskustvo u radu sa ženskim ekipama i znam da to nije nikakav bauk. Naša dosadašnja saradnja je bila iznad mojih očekivanja i ono što Naisa kao klub ima u organizaciji je više nego dovoljno da se uključimo u borbu sa najboljim klubovima u Srbiji. U dogledno vreme ćemo razmisliti o pojačanjima, na kojim pozicijama su nam najpotrebnija, ali imamo dogovor da prvo uđemo u novu sezonu sa minimalnim promenama u odnosu na prošlu. Klub su napustile Jelena Terzić i Teodora Petković, koje su imale značajnu minutažu, ali devojke koje su ostale brzo napreduju i odlično treniraju, što me čini jako srećnim”, ističe Teodorović.

Takmičarsku sezonu već su otvorile  igračice Jagodine i Železničara iz Inđije, koje su se sastale u Superkupu, a trofej su odnele izabranice Dragana Markova. ARKUS liga u konkurenciji rukometašica počinje desetog septembra, a Naisa u prvom kolu (12. septembra), dočekuje Bekament BB.  

,,Jagodina i Železničar su odigrali jednu kvalitetnu utakmicu. Jagodina je već dugi niz godina najbolja ekipa u Srbiji. Prošle sezone desio im se gaf upravo protiv Železničara, kada su ostale bez finala plej-ofa, ali vidno je da su one najkvalitetnije. Od Bekamenta očekujem jaku ekipu, Železničar je sigurno bolji nego prošle sezone, a mi ćemo tražiti šansu među ostalim ekipama kao što su Medicinar, Radnički i još nekoliko timova. Po svojoj prirodi, ne priznajem nikome da je bolji od nas i u svakoj utakmici idem na pobedu”, poručio je novi šef struke niškog kluba.