Vesti

Dragana Karanović pred početak ARKUS lige: Kikinda će biti na visini zadatka

Rukometašice Kikinde su se posle četiri sezone vratile u elitno društvo srpskog rukometa. Kroz superligašku odiseju će ih u predstojećoj sezoni voditi Dragana Karanović, prva žena trener u istoriji ovog kluba. Kako sama ističe, bila je iznenađena pozivom, ali spremna da se upusti u nove izazove, s obzirom na to da je u Kikindi pre nekoliko godina radila sa mlađim kategorijama.

,,Veoma sam zahvalna upravi kluba na ukazanom poverenju. Očekujem da ćemo svi biti na visini zadatka,a cilj za ovu sezonu je da izborimo opstanak. Verujem da će moje igračice na svaku utakmicu izaći silno motivisane i borbene. Mi smo prvenstveno mlada ekipa i svaki meč nam je važan, kako na domaćem, tako i na gostujućem terenu. Poznajem devojke, jer je većina njih bila u mlađim kategorijama, a sada su stasale za najviši rang našeg rukometa. Oslanjaćemo se na njih, uz nekoliko pojačanja koja smo doveli. Zadovoljna sam odrađenim pripremama, trenirale smo dva puta dnevno i odigrale nekoliko prijateljskih mečeva. Oni su nam pomogli da uvidimo nedostatke u svojoj igri i da ih ispravimo“.

Kikinda će u prvom kolu ARKUS lige večeras od 19 časova odmeriti snage sa ekipom Pančeva, takođe novajlijom u društvu superligaša.

,,Sezonu otvaramo pred svojom publikom, što će biti dodatni motiv da ostvarimo pobedu. Očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu, a ako moje igračice budu koncentrisane, motivisane i borbene, ni rezultat neće izostati“, poručila je Dragana Karanović.