Vesti

Daniel Petković, novi trener Kikinde Grindex: Cilj za ovu sezonu je opstanak u ARKUS ligi

Rukometaši Kikinde Grindex su se, osvajanjem prvog mesta u Super B ligi Sever-centar, vratili u društvo superligaša. Posle godinu dana pauze, najbolji rukomet u Srbiji ponovo će se gledati u hali ,,Jezero“, a u predstojeću sezonu Kikinđani ulaze sa novim šefom struke. U pitanju je Daniel Petković, koji ima višegodišnje iskustvo vođenja timova u elitnom rangu.

,,Zadovoljan sam igračima kojima raspolažem. Prvog avgusta smo počeli sa pripremama, ali smo tek početkom septembra kompletirali tim, kada su došla poslednja pojačanja. Vojvodina nam je pozajmila kadetskog reprezentativca Simu Šijana i tako smo zatvorili bekovsku liniju. Ovog leta došao je Nikola Egić, koji je prethodno nastupao za Borac iz Banja Luke, a tu je i Đorđe Kukić, koji je prošle sezone igrao za Bosnu iz Visokog. Na poziciji srednjeg beka pojačao nas je Aleksa Gaćinović, tako da smo spremni za prvi duel u ARKUS ligi, kada će nam protivnik biti Topličanin. Kostur ekipe je ostao isti, a cilj nam je opstanak u najvišem rangu. Mislim da imamo realne šanse da to i ostvarimo, uprkos tome što će četiri kluba ispasti na kraju sezone. Što se tiče dugoročnih ambicija, Kikinda želi da postane stabilan superligaš“, istakao je novi šef struke.

Nema sumnje da je klub iz Vojvodine pažljivo birao novog stratega, s obzirom na to da je Petković pre nekoliko godina uveo Obilić u Superligu, a zatim isti klub vodio još četiri godine u elitnom rangu.

,,Tako je, ali moram da priznam da Kikinda ima veći budžet nego što je tada imao Obilić. Imamo više profesionalaca i mislim da je cilj koji smo zacrtali i te kako ostvarljiv. Ako sada uspemo da opstanemo, verujem da to kasnije neće biti problem, kada budu ispadala dva kluba umesto četiri. Biće ovo teška sezona, ali imam poverenja u svoje igrače“.

Kada su u pitanju favoriti za osvajanje titule, Petković nema dilemu.

,,Moje mišjenje je da će Vojvodina ponovo biti šampion. Imaju najveći budžet i kupuju prava pojačanja. To što su pretrpeli poraz u Superkupu je samo pokazatelj da treba još da se pojačaju na poziciji desnog beka. Naravno da će i Metaloplastika ući u plej-of, jer Vladan Matić odlično radi sa ekipom, uprkos tome što nisu doveli neka pojačanja. A u doigravanju za prvaka vidim još Dinamo i Crvenu zvezdu“, zaključio je novi trener Kikinde Grindex.