Vesti

Izveštaj drugog kola (Ž): Jagodina slavila u velikom derbiju, Mladost NP nadigrala aktuelnog prvaka

Posle dva odigrana kola ARKUS lige za rukometašice, samo dve ekipe imaju maksimalan učinak, a to su Jagodina i Mladost NP.

Uzbudljivo je bilo u Šapcu, gde je Medicinar golom u poslednjim sekundama došao do pobede nad ekipom Kikinde rezultatom 29:28 (15:15). Važnu ulogu u pobedi svog tima odigrala je Aleksandra Vasić, koja je postigla odlučujući pogodak, a za impresivan učinak od 11 golova nagrađena je MVP priznanjem. U dresu Kikinde istakla se Teodora Đukičin, koja je meč završila kao desetostruki strelac.

Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, aktuelni prvak države Železničar pretrpeo je na svom terenu poraz od ekipe Mladosti NP. Gošće su na poluvremenu vodile 16:12, da bi na kraju slavile rezultatom 28:25. Za igračicu utakmice proglašena je Leposava Glušica, koja je osam puta zatresla mrežu protivnica, dok su se u domaćem sastavu izdvojile Dunja Tabak i Milica Lovrić sa po šest golova.

Rukometašice Radničkog su u Kragujevcu nadigrale Bor ZIJIN COPPER rezultatom 30:28 (15:15), slomivši otpor protivnica tek u finišu susreta. Tokom većeg dela prvog poluvremena vodile su domaće igračice, ali su gošće poravnale rezultat do odlaska na pauzu. U 57. minutu bilo je nerešeno (28:28), ali je Radnički sa dva vezana gola Isidore Bogunović rešio meč. Tamari Kostić, golmanu kragujevačkog kluba, za učinak od 12 odbrana, pripalo je MVP priznanje. Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Teodora Veličković sa deset pogodaka, dok se u ekipi Bora izdvojila Jana Stanković, osmostruki strelac.

Remijem i podelom bodova završen je duel Pančeva i Naise u hali ,,Strelište“. Pančevke su na kraju prve deonice imale prednost 14:10, ali su gošće iz Niša u drugom poluvremenu pružile bolju partiju i poravnale rezultat – 26:26. Za igračicu utakmice proglašena je Valentina Božinović, koja je upisala 13 golova na konto domaćeg tima. U dresu Naise najefikasnija je bila Tamara Simonović sa sedam pogodaka.

Derbi kola odigrao se u Aranđelovcu, gde je ekipa Jagodine ubedljivo savladala domaći Bekament BB. Gošće su povele sredinom prvog poluvremena i do kraja meča samo su povećavale prednost, do konačnih 20:28 (9:14) na semaforu. Dunji Radević, desnom krilu Jagodine, za učinak od šest golova, pripalo je MVP priznanje. Kao šestostruki strelac meč je završila i Ivana Mitrović, dok je Ana Tomković bila najefikasnija u ekipi Bekamenta BB sa četiri pogotka.

TABELA: Jagodina 4, Mladost NP 4, Kikinda 2, Vojvodina 2, Medicinar 2, Bekament BB 2, Radnički 2, Naisa 1, Pančevo 1, Železničar 0, Bor ZIJIN COPPER 0.
*Vojvodina i Železničar imaju meč manje