Vesti

Aleksandar Savić: Cilj Jugovića je opstanak, a prioritet oporavak igrača

Početkom novembra rukometaši Jugovića dobili su novog trenera. Aleksandar Savić je zamenio Predraga Topića, ali posle četiri kola, klub iz Kaća još uvek čeka prvu pobedu sa novim šefom struke. Savić, koji je svojevremeno bio trener Sloge, Kikinde i Spartaka, ističe da je zdravstveni bilans najveći problem sa kojim se Kaćani suočavaju. 

,,Što se tiče same igre, radićemo dosta na poboljšanju odbrane, jer iz nje sve dalje proizilazi, a u napadu ćemo podeliti jasne zadatke svakom igraču. Nadamo se da će se uskoro vratiti i igrači koji su povređeni i sa njima u rotaciji možemo da očekujemo poboljšanje u igri. Ne tražim alibi za loše rezultate, ali od kako sam došao u klub, primoran sam da rotiram mali broj igrača, dok oni koji su bili nosioci igre, zbog povreda, nisu mogli da daju svoj doprinos", ističe Savić. 

Uprkos tome što su u dosadašnjem toku prvenstva osvojili samo tri boda, u Jugoviću su optimistični i veruju da će izboriti opstanak na kraju sezone.

,,Jugović je ekipa koja može da igra sa svim protivnicima u ARKUS ligi, pogotovo pred svojim vernim navijačima koji podržavaju klub na svakoj utakmici u velikom broju. Svoju šansu vidimo u duelima sa ekipama koje su po kvalitetu slične nama, od petog mesta pa naniže smatram da možemo da se ravnopravno nosimo sa svima. Uz nekoliko pojačanja na polusezoni, trebalo bi da ispunimo naš cilj, ali sada nam je prioritet da se povređeni igrači, a veliki ih je broj, što pre oporave i vrate na teren”, zaključio je novi šef struke kluba iz Kaća.