Vesti

EHF Evrokup: Dinamo nadigrao Bešiktaš, Vojvodina savladala prvaka Austrije

Rukometaši Dinama napravili su podvig u prvom meču treće runde EHF Evrokupa, pošto su večeras pred svojim navijačima nadigrali Bešiktaš rezultatom 30:28 (20:17). Imali su izabranici Nenada Kraljevskog i osam golova prednosti u jednom trenutku (13:5), ali se šampion Turske vratio u meč i stigao do izjednačenja 25:25. Pančevci su na kraju ipak ostvarili pozitivan rezultat, ali ih od osmine finala deli još 60 minuta igre. 

Najefikasniji u dresu Dinama bio je Marko Perović, koji se osam puta upisao u listu strelaca. Revanš je zakazan za deseti decembar od 15 časova, kada će dva tima odmeriti snage u Istanbulu. 

Rukometaši Vojvodine nadigrali su aktuelnog prvaka Austrije, ekipu Forthof Kremsa, u okviru treće runde EHF Evrokupa. Šampion Srbije je do trijumfa na gostujućem terenu došao preokretom, pošto je Krems na poluvremenu vodio 16:14. 

Tim Borisa Rojevića je u nastavku prikazao bolju igru i na kraju slavio - 27:29. Revanš na ,,Slanoj bari" zakazan je za deseti decembar od 18 časova, kada će Novosađani imati priliku da se pred svojim navijačima plasiraju u osminu finala. 

Najefikasniji u redovima prvaka Srbije bili su Milan Milić i Gregor Ocvirk sa po pet golova. 

Ažurirano: 21:20