Vesti

Statistika jesenjeg dela sezone (M): Vojvodina na čelu tabele, Miloš Barudžić na vrhu liste strelaca

Posle 13 odigranih kola u ARKUS ligi za rukometaše na liderskoj poziciji na tabeli nalazi se aktuelni šampion Vojvodina. Novosađani su zabeležili 12 pobeda i jedan poraz, i sa osvojena 24 boda zauzeli prvo mesto. Prati ih Dinamo sa 23 boda, Metaloplastika Elixir ima 22, a Partizan 20. Kompletan poredak timova na tabeli možete pogledati OVDE.

Na vrhu liste strelaca je Miloš Barudžić, levo krilo Radničkog iz Kragujevca, koji je odigrao 13 utakmica i 101 put tresao mreže rivala. Najviše golova postigao je u meču šestog kola ARKUS lige, protiv ekipe Proletera, kada je njegov tim slavio 35:33, a on zabeležio 12 pogodaka. 

Po broju MVP priznanja istakao se Andrej Trnavac, golman Partizana, koji je četiri puta puta proglašavan za najkorisnijeg igrača. Po tri MVP priznanja osvojili su Mohamed Aziz Aidi (Metaloplastika Elixir), Draško Nenadić (Crvena zvezda Grundfos) i Danilo Radović (Dinamo). 

Sjajnom publikom može da se pohvali Dubočica 54, koju je u Leskovcu, na sedam utakmica kod kuće pratilo ukupno 5.100 gledalaca, u proseku oko 730 po meču. Drugi po posećenosti je Topličanin sa ukupno 4.900 gledalaca na sedam domaćinstava.

Kompletnu statistiku možete pogledati OVDE.