Vesti

Novi izazov u trenerskoj karijeri: Daniel Petković debitovao na klupi Mladosti NP

Nakon što je Slavko Krnjajac odlučio da trenersku karijeru nastavi u Naisi, Mladost iz Nove Pazove morala je da potraži novog šefa struke. Uprava kluba rešenje je pronašla u Danielu Petkoviću, kome je ukazano poverenje sa ciljem da se obezbedi plej-of.

,,Za mene dolazak u Mladost NP predstavlja veliki izazov. Do sada sam predvodio samo muške klubove, a moje kolege koje imaju iskustvo u ženskom rukometu uvek kažu da su to dva različita sporta. Međutim, ambicije svakog kluba su iste – da se ostvari što bolji plasman, tako da se to očekuje i od nas. Zahvalan sam upravi Mladosti na ukazanom poverenju i nadam se da ćemo zajedno ostvariti zacrtani cilj, a to je plasman u plej-of“, istakao je Petković u razgovoru za naš sajt.

Pazovčanke su u okviru 12. kola ARKUS lige gostovale ekipi Medicinara i pretrpele poraz (32:30), ali su pružile dobar otpor domaćinu.

,,Bilo je puno uspona i padova u našoj igri. Ima mnogo stvari na kojima moramo da radimo, ali mislim da ćemo iz nedelje u nedelju rasti kao tim i igrati sve bolje. Imao sam malo vremena za uigravanje ekipe, a rad dodatno otežavaju povrede zbog kojih su četiri igračice falile u rotaciji. Klub je na polusezoni napustila Jelena Knežević, koja je bila jedna od najboljih igračica, i to nam dodatno otežava put do plej-ofa. Međutim, verujem u devojke koje su tu i učinićemo sve što je do nas da ostvarimo što bolji plasman“, zaključio je novi trener Mladosti NP.