Vesti

Đorđe Teodorović: Vidim Dubočicu 54 kao klub za evropska takmičenja

Nakon što je sa muškom sekcijom kragujevačkog Radničkog izborio treće mesto na kraju domaćeg prvenstva u sezoni 2021/22, Đorđe Teodorović imao je kratku epizodu u ženskom rukometu. Sa klupe je vodio Naisu, ali je vrlo brzo Niš zamenio za Leskovac i preuzeo kormilo Dubočice 54. Kako iskusni strateg ističe, jug Srbije prirastao mu je srcu, a ,,vukovi“ su se ukazali kao idealna opcija za nove izazove.

,,Stvarno uživam na jugu Srbije i srećan sam što sam uspeo da pronađem jedan ozbiljan klub u ovom podneblju. Kada se Dubočica 54 pojavila kao opcija, nisam dugo razmišljao. Bio sam upoznat sa kvalitetom tima i tradicijom koju klub ima, a moram da pohvalim upravu, koja je uspela da sa jako malim resursima okupi dobre igrače. Onaj izlet u ženski rukomet se pokazao kao nešto što nije trebalo da se desi i čim se ukazala prilika da se vratim u mušku ligu, lako sam doneo odluku“.

Teodorović je Dubočicu 54 preuzeo tokom zimske pauze i imao je dovoljno vremena da tim pripremi za utakmice sa Obilićem, Dinamom i Radničkim, koje su usledile u nastavku sezone.

,,Drago mi je što je moj početak na klupi Dubočice 54 bio uspešan. Odigrali smo tri utakmice, od toga dve u gostima, a zabeležili smo dve pobede. Trijumf protiv Dinama ima posebnu slast, jer se radi o jednoj od najboljih ekipa u ARKUS ligi. Drago mi je da su igrači na taj način odgovorili na promenu režima rada u klubu, tako da na buduće korake i utakmice gledam jako pozitivno. Dobro je to što u ovom momentu nemamo rezultatski pritisak. Opstanak u ligi je na neki način već obezbeđen, a što se tiče daljeg napredovanja, možemo da poboljšamo učinak za još jedno mesto na tabeli i bio bi veliki uspeh da to i ostvarimo“, poručio je šef struke leskovačkih ,,vukova“.

Novi duel Dubočice 54 i Dinama gledaćemo već u sredu (19:00), ali ovoga puta u četvrfinalu Kupa prof. dr Branislav Pokrajac.

,,U prvenstvenoj utakmici, koju smo nedavno odigrali, imali smo poluvreme iz snova, napravili smo veliku razliku i apsolutno sve nam je polazilo za rukom. Mislim da će ovaj naš susret u Kupu biti totalno drugačiji i da će od samog početka biti sportskog naboja. Sa druge strane, znam kakav kvalitet mi imamo i kako pripremamo meč. Nadam se da ćemo i ovaj put pružiti respektabilnu partiju i da ćemo ući u polufinale Kupa“.

Za kraj našeg razgovora, Teodorović se osvrnuo na dugoročne ciljeve Dubočice 54.

,,Potrebno nam je da potvrdimo rast muškog rukometa u Srbiji. Vidi se ogroman napredak reprezentacije i klubova, a naročito sada kada je Vojvodina tako lako eliminisala norveški Arendal u Evrokupu. Dinamo je takođe kod kuće napravio lep rezultat protiv Karvine i vidi se da prilazimo onom drugom ešalonu evropskih ekipa, kao što su to iz našeg okruženja Eurofarm Pelister i Nekse. Ja gledam Dubočicu 54 kao jedan od klubova koji bi mogao da podigne nivo rukometa u Srbiji i da postane jedan novi rukometni centar. U ovoj godini imamo zadatak da igrači, uprava i publika steknu utisak da je moguće igrati sa najboljima i pobeđivati ih u međusobnim susretima, dok će za narednu sezonu ambicije biti mnogo veće. Cilj je da izborimo plasman u evropsko takmičenje, što se do sada još nije desilo za skoro 70 godina koliko klub postoji”, zaključio je Teodorović.