Vesti

Zvonko Paunović: Naša borba za opstanak tek počinje

Dugo su rukometaši Šamota 65 čekali pobedu koja će ih vratiti u trku za opstanak u društvu superligaša. Tek dva trijumfa i dva remija iz 17 odigranih utakmica nisu obećavali mnogo u tekućoj sezoni, ali je prošlogodišnji učesnik plej-ofa u 18. kolu ARKUS lige savladao Crvenu zvezdu Grundfos, koja je u Aranđelovac došla kao favorit. Zvonko Paunović u novembru prošle godine preuzeo je mesto šefa struke Šamota 65, a sada konačno može biti zadovoljan i rezultatom i igrom svojih izabranika.

,,Posle samo četiri osvojena boda u jesenjem delu prvenstva, trebala nam je jedna pobeda za samopouzdanje i uspeli smo da je zabeležimo protiv Rudara, primivši samo jedan gol u drugom poluvremenu. Ostaje žal što našu igru u pojedinim utakmicama nisu ispratili bolji rezultati i veći bodovni saldo, jer smo više puta gubili bod ili oba boda u samom finišu meča. Susret sa Crvenom zvezdom Grundfos došao je posle tri utakmice sa izuzetnim protivnicima – Metaloplastikom, Partizanom i Vojvodinom, ali smo sa velikom željom i htenjem dočekali rivala i zabeležili pobedu koja nas ostavlja u trci za opstanak“, istakao je trener Šamota 65.

Aranđelovčani su, pred oko 1.000 navijača u SRC ,,Šumadija“, nadigrali goste iz Beograda rezultatom 34:27, a za igrača utakmice proglašen je Simon Mrda. Sledi im duel sa Dubočicom 54 u Leskovcu, koji je zakazan za 14. mart od 19 časova.

,,Pre nego što smo izašli na teren protiv Zvezde, u svlačionici sam pokušao da opustim momke, da ne sagore u prevelikoj želji. Morali smo biti smireni u napadu, a agresivni u odbrani. Posle meča sam im čestitao na zalaganju i pobedi, i dao im dva dana odmora, ali sam im ujedno skrenuo pažnju da ne sme doći do opuštanja. U narednom periodu sastajemo se sa direktnim konkurentima za opstanak, tako da naša borba tek počinje. Gostovanje u Leskovcu će biti izuzetno teško, jer oni igraju odlično ove sezone. Naša želja je da odigramo na nivou iz prethodnog kola i da probamo da iznenadimo još jednog favorita“.

Paunović se dotakao i nedavnih rezultata, koje je reprezentacija Srbije ostvarila u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

,,Želim da iskoristim ovu priliku i čestitam igračima i stručnom štabu reprezentacije Srbije na pobedi nad Norveškom. Trijumf i ambijent u Novom Sadu pokazuju da se rukomet u našoj zemlji vraća na mesto koje mu pripada“, poručio je za kraj šef struke Šamota 65.