Vesti

Prvak Srbije u borbi za polufinale Evrokupa: Vojvodina pred praznim tribinama dočekuje Gorenje Velenje

Rukometaši Vojvodine u subotu od 18 časova dočekuju ekipu Gorenja iz Velenja, u prvom četvrtfinalnom meču EHF Evrokupa. Na putu do TOP 8, tim iz Slovenije je eliminisao jednog srpskog predstavnika – ekipu Partizana, a bio je bolji i od Bregenca (Austrija) i Anortozisa (Kipar). Sa druge strane, šampion Srbije je do četvrtfinala došao preko Briksena (Italija), Kremsa (Austrija) i Arendala (Norveška).  

Tribine ,,Slane bare” će, zbog kazne od strane Evropske rukometne federacije, ponovo biti prazne, ali Boris Rojević, trener Vojvodine, ističe da su njegovi igrači spremni za najveći izazov u dosadašnjem toku sezone.

,,Radi se o izvanrednoj ekipi, koja je prošle godine ispala u četvrtfinalu Lige Evrope od osvajača Benfike. Plašim se jedino njihovog iskustva igranja evropskih takmičenja, jer mi tek započinjemo našu evropsku priču. Znam da su moji momci spremni i da će ući u meč sa 300 posto, jer je to istorijski duel za Vojvodinu, a i za srpski rukomet bi naš prolaz bio značajan uspeh. Postoji veliki pritisak, već dugo se priča o toj utakmici. Da imamo publiku u Novom Sadu, sve bi bilo mnogo lakše, ali ako prođemo, nadamo se i sanjamo pun Spens”, izjavio je Rojević posle utakmice sa Jugovićem, u kojoj je Vojvodina postigla skoro 50 golova (48:23).

Revanš u Velenju igra se 25. marta, sa početkom u 18 časova. Ako prvak Srbije izbori plasman u polufinale, tamo će ga čekati bolji iz dvomeča Alingsas – Dukla Prag.