Vesti

Statistika na kraju prvog dela: Kocić igrač sa najviše MVP priznanja, Barudžić najbolji strelac

Nakon što je kompletirano 24. kolo, završen je prvi deo ARKUS lige za rukometaše. U polufinalu plej-ofa, koji počinje već 12. maja, gledaćemo duele Vojvodine i Dinama, odnosno Partizana i Metaloplastike.

U niži rang sele se Rudar, Topličanin, Šamot 65 i Kikinda Grindex, koji u ovoj sezoni nisu uspeli da obezbede opstanak, uprkos uzbudljivoj borbi tokom celog takmičenja. Rukovodstvo ARKUS lige želi im da u narednoj sezoni beleže samo uspehe i pozitivne rezultate.

U sezoni 2023/24 ARKUS ligu će činiti 12, umesto 14 klubova, kao što je to bio slučaj do sada.

Posle 26 odigranih kola, vreme je da se osvrnemo na statistiku prvog dela sezone.

Listu strelaca predvodi Miloš Barudžić, levo krilo Radničkog iz Kragujevca, koji je imao sjajnu sezonu, ali ga je povreda udaljila sa terena i sprečila da odigra poslednja četiri kola. On je na 22 utakmice postigao 176 golova, a najviše na meču protiv Crvene zvezde Grundfos u Beogradu, kada je bio precizan 13 puta iz 14 pokušaja. Prate ga Vojislav Brajović, desni bek Metaloplastike Elixir, i Simo Šijan, srednji bek Kikinde Grindex, sa po 160 pogodaka. Brajović je upisao svih 26 nastupa, dok je Šijan isti broj golova postigao na 24 susreta.

Na čelu liste igrača sa najviše MVP priznanja nalazi se Miroslav Kocić, golman Dubočice 54, koji je ove sezone odigrao svih 26 utakmica, a sedam puta je proglašavan za najboljeg pojedinca.

Da je Šabac grad koji neguje posebnu ljubav prema rukometu pokazuje broj gledalaca koji su sa tribina bodrili Metaloplastiku Elixir. Na 13 utakmica koje su Šapčani odigrali kao domaćini zabeleženo je ukupno 11.800 gledalaca. Na drugom mestu je Dubočica 54 sa 9.050, a na trećem Šamot 65 sa ukupno 8.570 gledalaca na 13 susreta.

Kompletnu statistiku možete pogledati OVDE.

Konačan plasman timova na kraju prvog dela možete pogledati u galeriji ispod.