Vesti

Vladan Krasavac novi predsednik Upravnog odbora ARKUS-a

U petak, 23. juna, održana je redovna izborna Skupština Asocijacije rukometnih klubova Super lige, zbog isteka dvogodišnjeg mandata.

Skupština ARKUS-a je donela odluku o prijemu novih članova, ekipa koje su izborile plasman u ARKUS ligu i ispunile sve uslove za učlanjenje, a to su RK Ub, RK Vranje 1957, ŽRK Napredak 12 i ŽRK Crvena zvezda.

Usvojen je izveštaj o radu ARKUS-a za prethodni izveštajni period, koji je trajao od početka tekuće godine do 21. juna, kada je napravljen presek zbog isteka mandata. Izveštaj je uključivao izveštaj o takmičenju, kao i finansijski izveštaj. Navedeni izveštaj je Skupštini podneo i obrazložio predsednik Upravnog odbora ARKUS-a Ljubiša Stoiljković. Nije bilo nikakvih primedbi na izveštaje i isti su od strane članova Skupštine usvojeni jednoglasno.

Prethodno je sve te izveštaje usvojio Upravni odbor, osim izveštaja pomoćnika za sudijska pitanja koji nije imao dovoljan broj glasova.

Takođe, usvojen je izveštaj Nadzornog odbora za period od početka 2023. godine pa do 21. juna, a članovi Nadzornog odbora su konstatovali da se celokupan rad, koji uključuje sve aktivnosti i materijalno finansijsko poslovanje, odvijao u skladu sa zakonom i pozitivnim propisima.

Tokom obrazlaganja izveštaja vodile su se pozitivne diskusije o unapređenju rada ARKUS lige, a svi prisutni članovi bili su gotovo jednoglasni u stavu da je ARKUS liga definitivno najsvetlija tačka i segment Rukometnog saveza Srbije i da treba razmišljati o načinima da takmičenje i liga budu još kvalitetniji.

Nakon toga se prešlo na izbor po funkcijama za naredne dve godine, odnosno mandat 2023-2025.

Za predsednika Skupštine izabran je dosadašnji predsednik, Miško Tomić, a za potpredsednika Slobodan Dimitrijević, i oni će imati obavezu vođenja Skupštine u naredne dve godine.

Za predsednika Upravnog odbora izabran je Vladan Krasavac iz Šapca, koga je predložila Metaloplastika Elixir. Za članove Upravnog odbora izabrani su:

Dragan Škrbić – potpredsednik     
Marko Vujin 
Stavro Rašković       
Milan Milošević        
Miodrag Arsenijević
Nemanja Milojević   
Milan Vujko
Bojan Radukić

Nakon toga izvršen je izbor članova Nadzornog odbora, a izabrani su Srbislav Nešić kao predsednik, a Snežana Tufegdžić i Slavko Dukić kao članovi Nadzornog odbora.

Nosioci svih funkcija su izabrani sa samo jednim uzdržanim glasom, dok su svi ostali prisutni članovi Skupštine bili za. Skupštini je prisustvovalo 15 od 21 član Skupštine.

Nakon toga je izvršen izbor delegata koji predstavljaju ARKUS u Skupštini Rukometnog saveza Srbije, a izabrani su Darko Jevtić i Dragutin Milojević.

Sednici Skupštine je kao gost, ispred Rukometnog saveza Srbije, prisustvovao generalni sekretar Svetozar Stanković, koji se aktivno uključio u rad Skupštine i izneo određene zamerke na rad. Nakon toga je dogovoreno da se u najkraćem mogućem periodu te zamerke iskoriguju i da, na zadovoljstvo svih,  saradnja sa Rukometnim savezom Srbije bude još bolja.