Vesti

Saopštenje za javnost

Već pune četiri sezone takmičenje Super lige vodi i organizuje ARKUS, te je i sam naziv ARKUS liga postao veoma prepoznatljiv i pozitivan brend, kako u Srbiji, tako i u regionu, jer je po mišljenju svih aktera to trenutno najpozitivnija stvar u srpskom rukometu.

Ovih dana smo svedoci samovolje i veoma lošeg odnosa predsednice Rukometnog savez Srbije, Milene Delić i njenog supruga Radosava Šljivančanina prema klubovima, koji učestvuju u najelitnijem takmičenju u Srbiji.

Naime, suprug predsednice saveza je pre nedelju dana postao predsednik skupštine RK „Partizan“, a odmah nakon toga je krenuo u proces „apsolutne privatizacije i disciplinovanja“ rukometnog saveza i super lige.

Klubovi ARKUS lige su u petak održali Izbornu skupštinu, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, koje definitivno nije po volji, pa se po hitnom postupku krenulo sa pretnjama i zastrašivanjem klubova.

Prvi, sa tim zaduženjem, bio je generalni sekretar RSS, Svetozar Stanković, koji u 68-oj godini života umesto da provodi bezbrižne penzionerske dane, izvršava zadatke, koji mu bivaju povreni, a u gore navedenu svrhu. Prvo veoma nervoznim i bahatim ponašanjem na samoj sednici skupštine, a zatim i telefonskim pozivima ka klubovima, pokušava da opravda nešto što je dogovoreno već pre 15 dana, da savez upravlja ligom, što nije slučaj ni u jednoj od rukometno razvijenih zemalja (Norveška, Danska, Nemačka, Francuska...), a što je ozvaničeno na jučerašnjoj (NARAVNO ELEKTRONSKOJ) sednici UO RSS.

Lepo je sve smišljeno: muž vodi Partizan, žena savez, sudije treba da delegira radnik saveza Partizanovac, trener Partizana treba da postane još jedan od zaposlenih saveza, pa je idealan trenutak da se i liga vrati u savez, kako bi se ispunilo obećanje dato na skupštini Partizana, da će Partizan da osvoji titulu u narednoj sezoni. Klasičan sukob interesa i trgovina uticajem.

Pozivamo savez da se urazumi i HITNO promeni svoju odluku i ligu poveri ARKUS-u, na upravljanje klubovima članicama Asocijacije, jer u suprotnom klubovi neće započeti takmičenje.

 Takođe, pozivamo sve klubove, da ne nasedaju na današnji dopis, pristigao iz RSS, i da ne šalju Molbe za Dozvole za sezonu, jer na taj način savez želi da obmane klubove, koji bi tim postupkom dali legitimitet Odluci saveza.

 

Upravni odbor ARKUS