Vesti

Cilj je jasan – trofeji!

Početak takmičarske 2020/2021 zakazan je za 3. oktobar, a premijerna utakmica nove sezone biće odigrana u Novom Sadu, precizniji da budemo – u „Slanoj bari“. Sedmostruki uzastopni šampion Srbije, ekipa Vojvodine, u subotu od 17 časova i 50 minuta na svom terenu ugostiće povratnika u elitni rang takmičenja – Crvenku. To je bio i povod da pozovemo Borisa Rojevića i od njega čujemo sve ono što mladog stručnjaka, samo po godinama, i njegov tim očekuje u narednih godinu dana.

  • Sezona počinje. Promenjen je format takmičenja i vaša ekipa se nalazi u grupi A. Kakav vam je prvi komentar na protivnike, ali i novu sezonu?

„Prvi komentar je da je, barem po zvučnosti imena grupa A teža od grupe B. Mišljenja sam da sigurno sve ekipe mogu u plej-of. Glavni kandidati za to, pored nas su svakako Dinamo i Partizan. Malo iza je Dubočica. Nikako ne smemo potceniti ekipe Proletera i Spartaka. To su timovi sa sjajnim trenerima, dobri sastavi. Sledi Crvenka kao mlada ekipa, povratnik u ligu i ti momci su sigurno željni dokazivanja i nadmetanja. Jedina nepoznanica ostaje Kikinda. Spremni dočekujemo prvo kolo i dolazak Crvenke“.

  • Koji su ciljevi kluba u ovoj sezoni?

„Mi smo klub koji želi i mora da osvaja trofeje. Čim smo saznali kada se igra Kup, odmah smo počeli ozbiljno da se pripremamo i tempiramo formu za te dve utakmice, koje smo dobro odigrali. To je prvi trofej, iako se vodi kao da je iz prošle sezone, nama je svaki značajan. Želimo još“!

  • Koga vidite kao najvećeg konkurenta u borbi za titulu?

„Partizan je nešto mlađa ekipa, ali mišljenja sam da mlad igrač mnogo više napreduje nego stariji. Oni imaju prostora kroz sezonu da napreduju, da podižu nivo svoje igre, i vrlo moguće da će oni celoj ligi biti ozbiljan problem. Dinamo je tu skup sjajnih igrača i isto tako imaju sjajnog trenera. Mislim da nisu pokazali svoj pun potencijal u finalu Kupa. Ono što je sigurno da oni imaju i mlade, ali i usudiću se da kažem najiskusnije igrače u ligi – Vučkovića, Kostadinovića, Mitrovića, Distola. Metaloplastika je u drugoj grupi, ali oni imaju sigurno najbolje ili najkvalitetnije igrače uz nas i Dinamo. Železničar je, takođe tu i mislim da oni čekaju svoju šansu i vrebaju iz senke“.

  • Promenili ste tim u odnosu na prošlu godinu. Da li ste zadovoljni sastavom i kako on sada izgleda?

„Ove godine smo zbog situacije koja je pogodila čitav svet, morali da donesemo odluku da smanjimo budžet. Direktor kluba Jevtić (Darko) i ja smo seli i rekli, da ako već ne možemo da dovedemo skuplje igrače, onda da pokušamo da angažujemo „prave“ momke, one koji će u svakom trenutku živeti i ginuti za klub. Mislim da smo u tome uspeli. Doveli smo manje zvučna imena, ali su to sve igrači koji obožavaju rukomet, koji ostavljaju srce na terenu i čine pravi kolektiv. A nekada je to najvažnije“.

„Drago mi je što imamo nešto što se zove sistem – možemo da menjamo sve, ali kalup ostaje i zato imamo uspehe. Ponosan sam na to. Dišemo kao jedan“, poručuje strateg novosadske ekipe Rojević.

 

SEHA liga Voši prvi put kao drugo takmičenje

  • Ovo će biti prvi put da igrate dva takmičenja istovremeno. Kada dođe Kup i tri. Da li ste spremni na ritam utakmica sreda-nedelja?

„Kao klub tek sada ulazimo u situaciju da igramo dve lige. Nemamo iskustva sa tim, ali to nije alibi. Najveći problem je što u ovom momentu imamo u rosteru tri igrača manje u odnosu na prošlu godinu. Očekuju nas problemi, puno utakmica, putovanja. Ono što sigurno neću dozvoliti, kao trener, da treninzi trpe zbog broja utakmica. Mi smo klub koji je već godinama unazad najbolji u martu, aprilu, maju. To je zato što tokom cele godine radimo konstantno i jako“.

  • Koji cilj ste postavili ove sezone u SEHA ligi?

„U grupi smo sa Vardarom, Tatranom iz Prešova, Nexeom i Motorom iz Zaporožja. To su sve timovi koji imaju nekoliko puta veći budžet od nas i koji su i ove sezone uspeli da potroše dodatne novce i pojačaju svoje timove. Jeste da je svaka utkamica iskustvo više za moju ekipu i mene, pa je samim tim i svaka ostvarena pobeda jedan uspeh za nas. Trudićemo se da pobeđujemo što više – to će biti naš cilj u SEHA ligi“.