Vesti

Darko Jevtić, direktor RK Vojvodina: Svi čekamo bolja vremena i povratak publike na tribine

Nakon što je u martu prekinuta sezona 2019/20, a svi ligaški rezultati poništeni, svi timovi morali su da skupe snagu i iza sebe ostave mukotrpan rad i trud uložen u borbu za titulu nacionalnog šampiona. Ipak, rukometna elita jedva je dočekala početak nove sezone i prve zvanične utakmice.

Da uprkos pandemiji korona virusa nisu zaboravili recept za osvajanje trofeja pokazali su rukometaši Vojvodine. Sedmostruki šampion države krenuo je u juriš na osmi pehar u nizu, a Novosađani sigurno nisu mogli da zamisle da će na kraju 2020. godine i te kako imati razlog da budu zadovoljni. 

Voša je godinu završila bez poraza u domaćim takmičenjima, uz osvojen Kup Srbije. Tim Borisa Rojevića jesenji je šampion u A grupi ARKUS lige, uz skor od deset pobeda i jednog remija (21 bod). Iza sebe su ostavili Partizan (18), Dubočicu (14) i Dinamo (13), ekipe koje su takođe već obezbedile mesto u plej-ofu, kao i Proleter (8). Spartak (6), Kikindu (4) i Crvenku (2).
O svim problemima sa kojima su se suočili, dosadašnjem toku ARKUS lige, učešću u SEHA lihi, ali i novogodišnjim željama razgovarali smo sa dugogodišnjim direktorom rukometnog kluba Vojvodina Darkom Jevtićem.

,,Ova sezona je specifična u svakom smislu. Svi smo ovde već polako navikli da živimo sa koronom, ali ostaje veliki žal što igramo pred praznim tribinama. Ovo je bukvalno sezona preživljavanja svih aktera u sportu. Što se samih rezultata tiče, ostvarili smo otprilike ono što smo i planirali. Mislim da uvek može bolje, ali ne smemo biti nezadovoljni. Svi trenutno čekamo bolja vremena“, ističe Jevtić na početku našeg razgovora.

Posle duge pauze, timovi su po povratku na teren morali da se prilagode novim epidemiološkim merama i otežanim uslovima za treniranje (treninzi na otvorenom, ograničen broj igrača na treningu…). Sve to doprinelo je strahu da igrači neće biti spremni za početak nove sezone.

,,Nas je malo iznenadila ta dobra forma na finalnom turniru Kupa u Zrenjaninu. Momci su sjajno odreagovali posle pauze i to me posebno raduje. Uspeli smo da izbegnemo neko masovno zaražavanje korona virusom, izbegli smo i veće povrede, a sve to zato što su se igrači pridržavali svih dogovora. Bili smo dosta disciplinovani, veliku zahvalnost dugujemo i Domu zdravlja „Novi Sad“, gde smo redovno testirani. Uvek smo pravovremeno reagovali sa kućnim izolacijama“, priča direktor aktuelnog državnog šampiona.  

Uprkos svim poteškoćama, pandemija nije ostavila posledice po Novosađane, bar ne kada govorimo o ostvarenim rezultatima. Međutim, najveći izazovi tek predstoje. Vojvodina je nedavno započela takmičenje i u SEHA ligi.

,,Niz utakmica bez poraza koji smo napravili stvara samo dodatni pritisak, ali igrači to za sada dobro podnose. Čudno je reći, ali ja sam u razgovoru sa trenerom Rojevićem o nekim utakmicama priželjkivao da Vojvodina izgubi. U SEHA ligi ćemo sada imati jake protivnike, klubove sa višestruko većim budžetom i neminovno je da ćemo doživeti neki poraz. Sada kada paralelno budemo igrali obe lige, imaćemo utakmice na svaka tri do četiri dana. SEHA je nekoliko kola iz prvog dela prebacila za drugi, što nama apsolutno ne odgovara i to će biti jedno strašno opterećenje. Ono što je za ARKUS ligu jako dobro jeste to da će plej-of zaista biti nadmetanje odličnih klubova, jer uz ovu pomoć koja je dobijena od države mogu da skockaju svoje timove i krenu u ostvarenje najviših ciljeva“, naglašava Jevtić.

Vojvodina je svoj roster već ,,skockala“. Trenutno najbolji strelac lige Mladen Šotić, doskorašnje levo krilo Dinama, pojačao je redove Novosađana, uz dolazak Aleksandra Babića.

,,Mislim da smo sada popunjeni na svim pozicijama izuzetno kvalitetno i ne bežimo od uloge favorita. Šotić je bio i neka moja lična želja, mi sa njim pregovaramo već tri godine. Ovoga puta se otvorila mogućnost da to završimo i zato sam neizmerno srećan“, kaže direktor Vojvodine.

Takmičenje u SEHA ligi Vojvodina je otvorila porazom, ali je bila nadomak iznenađenja protiv Neksea u Našicama. Da je šut Vukovljaka neposredno pre poslednjeg zvuka sirene završio u mreži domaćina, ekipa Borisa Rojevića došla bi do boda na izuzetno teškom gostovanju (24:23).

,,Pohvalio bih svoj tim, ali i šabačku Metaloplastiku, koja je takođe u poslednja dva minuta utakmice izgubila na gostovanju Eurofarm Pelisteru. To su klubovi sa budžetima znatno većim od naših. Ja sam jedan od najvećih lobista SEHA lige, jer mislim da je ta liga potrebna srpskim klubovima. Mi tako dobijamo priliku da igramo protiv velikih igrača i klubova kao što su Vardar, Vesprem, Zagreb, a to su klubovi najvišeg evropskog ranga“.

Za sam kraj, pitali smo Darka Jevtića po čemu će pamtiti 2020. godinu, kao i sa kojom željom ulazi u 2021.
,,Nažalost, 2020. godinu pamtiću najviše po koroni. Mislim da je na svima ostavila žestokog traga. Svi smo nešto izgubili, mnogi čak i prijatelje. Nisam preveliki optimista, ali voleo bih da sve to što pre prođe. Sve želje su mi usmerene ka tome. U lepom sećanju će mi ostati taj finalni turnir u Zrenjaninu, gde je Vojvodina igrala jedan odličan, evropski rukomet, gde se pokazala kao ozbiljan tim i klub. Velika žal ostaje što se prošlogodišnje prvenstvo nije završilo na terenu. Poželeo bih srećnu Novu godinu svima u ARKUS ligi, svim zaposlenima, klubovima, uz želju da, u okviru svojih ambicija, u 2021. godini dostignu maksimum“.