Vesti

Rojević o reprezentaciji Srbije: Nikada nisam video ovakvu slogu u ekipi

Da je neko Borisa Rojevića pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine pitao koliko će bodova Srbija imati posle dvomeča sa Francuskom i susreta sa Grčkom, odgovor bi bio – četiri. Kao jedan od pomoćnika selektora Tonija Đerone, verovao je u čuda i dobre rezultate, ali na jedno je posebno ponosan. To je sloga koja je krasila „orlove“ tokom pripremnog perioda, ali i tokom samih odigranih utakmica.

,,Uvek sam optimista i verujem u rad celog tima, a to je u ovom slučaju bio naš 'iks faktor'. Dosta dana proveli smo u radu od po 10-12 sati dnevno. Po dva treninga, dve video analize sa igračima, a na sve to momci su prepoznali veliku energiju stručnog štaba koji je, uz već navedeno, zajedno radio po par sati i obitavao u nekim sastancima i analizama. Međutim, velika sloga među momcima čini ih fenomenalnom ekipom. Ja nikada nisam video da 17 dana provedete u karantinu, naročito uz sve okolnosti oko korona virusa, a da se niko između njih nijednom nije posvađao. Među njima ima i velikih rukometnih zvezda, ali se nijednom nije osetilo da neko hoće da se izdvoji iz grupe“, istakao je Rojević.

U sredu je u Egiptu počelo Svetsko prvenstvo za rukometaše, a brojni ljubitelji ovog sporta žale što „orlovi“, naročito posle odličnog izdanja u nedavnim utakmicama, neće biti na smotri najboljih reprezentacija na planeti. Član stručnog štaba naše selekcije smatra da će ovaj tim tek da ,,sazri“ za velike izazove.

,,Ja iskreno mislim da je dobro što mi nećemo otići na Svetsko prvenstvo u Egiptu. U intenzivnom smo radu tek nešto više od dve nedelje, a niko nema čarobni štapić da napravi da sve besprekorno funkcioniše za tako kratko vreme. Svakako da funkcioniše mnogo bolje, ali ima tu još puno prostora za boljitak. Tek nam predstoji rad i spremamo se za nešto veliko, da obradujemo naciju za godinu dana na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj“, poručio je iskusni strateg.

Rojević je glavni trener novosadske Vojvodine, aktuelnog šampiona Srbije i ekipe koja je godinu završila bez ijednog poraza u domaćim takmičenjima. Stoga je pitanje o nastavku ARKUS lige i očekivanjima pred plej-of bilo neizbežno.

,,Sa pojačanjima koja je Partizan doveo i koja crno-beli najavljuju, a to je oko pet novih igrača, siguran sam da oni postaju jedan ozbiljan i najveći suparnik Vojvodini u borbi za titulu. Međutim, nikako ne smemo zaboraviti ni jednu Metaloplastiku, koja igra sjajan rukomet i ima mladu ekipu kojoj je bukvalno samo nebo granica. To se naročito videlo u SEHA ligi protiv Eurofarm Pelistera, kao i u drugom delu ARKUS lige. Tu je i Dinamo, koji ima možda i najiskusniju ekipu u ligi, a koja nas je namučila u prvom kolu i uzela bod u Novom Sadu. Istakao bih još i Železničar, koji iz senke može da napravi puno problema. Sve u svemu, mislim da nas očekuje nikada neizvesniji i teži plej-of u poslednjih pet godina“, poručio je Rojević, koji svakako zna ,,recept“ za trofeje.

REZULTATI REPREZENTACIJE SRBIJE POD VOĐSTVOM TONIJA ĐERONE

05.01. Srbija – Francuska 27:24

09.01. Francuska – Srbija 26:26

13.01. Srbija – Grčka 31:21

 

FOTO: Privatna arhiva