Vesti

Šta nas očekuje u ARKUS ligi: Muški klubovi spremni za novu sezonu

Posle letnje pauze i priprema, tokom kojih su svi klubovi radili na pojačanjima, uigravanju i fizičkoj spremnosti svojih igrača, vreme je za početak nove sezone. Muški klubovi, njih 16, boriće se za titulu šampiona Srbije, ali i za opstanak u superligaškom društvu, jer će, za razliku od prethodne sezone, na kraju sezone 2021/22, čak četiri tima napustiti takmičenje.

Sam sistem takmičenja, izuzev navedenog, ostaje nepromenjen. U prvom delu 16 timova biće podeljeno u dve grupe, formirane na osnovu plasmana na kraju prethodne sezone, a igra se po dvostrukom bod sistemu. Grupi A (ekipe sa neparnim plasmanom) pridružuje se Jugović iz Kaća, prvak Super B lige Sever-Centar, a Grupi B (ekipe sa parnim plasmanom) priključuje se Mokra Gora, koja je prvak Super B lige Istok-Zapad. Evo kako izgledaju grupe, prema kojima će se odvijati prvi deo takmičenja.

A GRUPA

Vojvodina
Metaloplastika
Dinamo
Radnički
Novi Pazar
Obilić 
Crvena zvezda
Jugović

B GRUPA

Partizan
Železničar 1949
Dubočica 54
Rudar
Šamot 65
Spartak
Proleter
Mokra Gora

Na kraju prvog dela, po četiri najbolje rangirane ekipe iz obe grupe plasiraće se u plej-of, dok će se ostali, kroz plej-aut, boriti za opstanak. U plej-ofu, svi postignuti rezultati i osvojeni bodovi u međusobnim susretima iz prvog dela takmičenja se brišu. Sa druge strane, u plej-autu se rezultati i osvojeni bodovi u međusobnim susretima u prvom delu takmičenja prenose, a utakmice se odigravaju samo između ekipa, koje su u prvom delu takmičenja bile u različitim grupama.

Trofej osvojen prethodne sezone braniće igrači Vojvodine, koji se u prvom kolu sastaju sa Jugovićem. Evo i kompletnog rasporeda prvog kola.

18.09. 
18:00 Vojvodina – Jugović    
18:00 Dinamo – Obilić           
18:00 Radnički – Novi Pazar 
18:00 Dubočica 54 – Spartak 
19:00 Rudar – Šamot 65        
19.09. 
17:30 Partizan – Mokra Gora 
18:30 Železničar 1949 – Proleter       
22.09. 
20:30 Metaloplastika – Crvena zvezda

Pored live stream prenosa svih utakmica, tokom cele sezone mečeve možete pratiti uživo i putem livescore, detaljne statistike dostupne na zvaničnom sajtu ARKUS lige.

Svim klubovima želimo srećan početak sezone i puno uspeha na rukometnom terenu.