Vesti

Sportradar nadgleda regularnost utakmica u ARKUS ligi

Sa ciljem da u novoj sezoni svim timovima obezbedimo najbolje moguće uslove da se pošteno i isključivo svojim kvalitetom na terenu bore za trofej i rezultate, napravili smo važan korak ka unapređenju regularnosti u ARKUS ligi.

Ponosni smo što će, počev od prvog oktobra tekuće godine, švajcarska kompanija Sportradar, koja se, između ostalog, bavi otkrivanjem eventualnih nameštenih utakmica, motriti i na regularnost mečeva u ARKUS ligi.

Sportradar prikuplja i analizira sportske podatke, vrši monitoringe utakmica i sarađuje sa najvećim kladionicama širom sveta, a ukoliko detektuje nepravilnosti, na adresu ARKUS lige stići će izveštaj o sumnjivom meču, uz detaljnu analizu ključnih aspekata utakmice u kontekstu globalnih kladionica. Sportradar prati ponašanje svakog od aktera potencijalno nameštenog meča (igrača, trenera, sudija…) i uz izveštaj dostavlja snimak na kom se nalaze sumnjive situacije.

Sportradar već ima potpisane ugovore sa najvećim svetskim federacijama, ligama i savezima. Među njima su rukometna Bundesliga, SEHA liga, Međunarodna teniska federacija (ITF), a rad Sportadara odavno je prepoznala i UEFA.