Vesti

Četiri srpska kluba započinju takmičenje u Evropi

Četiri srpska kluba ovog vikenda nastupaće u evropskim takmičenjima. U muškoj konkurenciji, na teren će rukometaši Partizana, dok će u ženskoj svoje prve evropske mečeve ove sezone odigrati aktuelni šampion Jagodina, Radnički i Bekament.

U okviru druge runde EHF Evrokupa, Partizan u subotu od 18 časova na Banjici dočekuje ekipu Beršema iz Luksemburga, a kako su svoje nastupe u evrotakmičenjima prerano okončali Vojvodina, Metaloplastika i Železničar 1949, crno-beli su jedini preostali srpski predstavnik u muškoj konkurenciji. Revanš se igra sedam dana kasnije u Luksemburgu (18:30)

Igračice Jagodine, aktuelne šampionke Srbije, otputovale su u Norvešku, gde u nedelju od 18 časova gostuju ekipi Tertnesa iz Bergena, u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope. Revanš je zakazan za 23. oktobar, kada će domaćin biti Jagodina (19:00).

Meč druge runde kvalifikacija za Ligu Evrope igraće se i u Kragujevcu, gde Radnički u subotu od 19 časova dočekuje H 65 Hoors HK. Drugi meč igra se 24. oktobra, kada će švedski predstavnik biti u ulozi domaćina.

U okviru druge runde EHF Evrokupa za žene, rukometašice Bekamenta će ovog vikenda u Aranđelovcu odigrati obe utakmice protiv Valura, predstavnika Islanda. Prvi susret igra se u subotu od 18 časova, a drugi u istom terminu dan kasnije.