Vesti

KRAJ ZIMSKE PAUZE: Nataša Lovrić i Tamara Kocić o nastavku prvenstva

Donedavno saigračice, a od ovog vikenda ponovo ,,ljute“ rivalke. Nataša Lovrić, desnokrilna igračica Jagodine, i Tamara Kocić, levo krilo Bekamenta BB, zajedno su branile boje reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu, održanom u decembru u Španiji. Današnjim utakmicama 12. kola ARKUS lige za rukometašice nastavlja se velika borba Aranđelovčanki i Jagodinki za prvo mesto na tabeli, a upravo ove dve mlade dame mogle bi biti glavne uzdanice svojih timova.

Dan pre početka 12. kola, Tamari i Nataši postavili smo nekoliko pitanja i saznali u kakvoj atmosferi dva trenutno najbolje plasirana tima dočekuju nastavak prvenstva.

Jagodina u subotu dočekuje Beograd (19:00), dok Bekament gostuje Vojvodini (15:00).

Kakva su vaša očekivanja pred utakmice 12. kola ARKUS lige?

NATAŠA: Ekipa Beograda je u dosta izmenjenom sastavu u odnosu na prethodni deo sezone. Uloga favorita pripada mojoj ekipi, ali se ne obaziremo previše na to, jer u svaku utakmicu ulazimo maksimalno fokusirane i sa istim ciljem, da odigramo na što boljem nivou.

TAMARA: Prvo gostovanje u nastavku sezone. Očekujemo težak meč, jer je Vojvodina na svom terenu jako nezgodan protivnik. Svesne smo toga, ali odlazimo u Novi Sad sa puno koncentracije.

Od plej-ofa nas deli još 11 kola. Koja četiri tima vidite kao glavne favorite za plasman u doigravanje za prvaka Srbije?

NATAŠA: Borba za plej-of biće neizvesna do samog kraja, ima još dosta da se igra, a ARKUS liga je puna iznenađenja i svako svakome može da pomrsi račune. Dosta timova je dovelo ozbiljna pojačanja, pa je malo nezahvalno govoriti o favoritima u ovom trenutku. U doigravanju vidim sigurno Jagodinu i Bekament, a za preostala dva mesta će se voditi velika borba.

TAMARA: Dosta ekipa se pojačalo tokom zimskog prelaznog roka, tako da do kraja prvenstva očekujem mnogo dobrih i jakih utakmica. Smatram da svako svakoga moze da pobedi, ova polusezona će biti puna iznenađenja. Verujem da ćemo Jagodina i mi nastaviti u istom ritmu i naći se u plej-ofu, a za preostala dva mesta će biti ljuta borba.

Kako su protekle zimske pripreme? Kakvu Jagodinu, odnosno Bekament, ćemo gledati u nastavku prvenstva?

NATAŠA: Pripreme smo zaista iskoristile na najbolji mogući način. Dosta smo radile na fizičkoj spremnosti kao i na taktičkom i tehničkom usavršavanju. Odigrale smo nekoliko jakih prijateljskih utakmica, što je bilo veoma bitno da bismo utvrdili na kom se trenutno nivou nalazimo. Mislim da ćemo u nastavku sezone pružiti još bolje partije, dosta brze igre i atraktivnih poteza.

TAMARA: Pripreme smo odradile odlično. Radile smo na fizičkim i taktičkim stvarima. Imale smo pripremne mečeve, koji su nam ujedno bili i provera pred četvrtfinale EHF Evrokupa. Pred nama je izuzetno težak period, jer ćemo naizmenično igrati evropske utakmice i domaće prvenstvo. Nadam se da ćemo se pokazati u najboljem mogućem svetlu.

Bile ste deo reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Španiji. Šta za dve tako mlade igračice predstavlja iskustvo igranja na jednom tako velikom takmičenju?

NATAŠA: Dres nacionalnog tima je san svakog sportiste, a SP u Španiji za mene predstavlja dragoceno iskustvo. Imala sam priliku da odmerim snage sa najboljim svetskim igračicama, da pratim njihove poteze, stavove, kretnje… Uočila sam u kom pravcu treba da se razvijam i na čemu tek treba da radim.

TAMARA: Ostvario mi se san koji sanjaju svi igrači. Bila mi je velika čast da zaigram za seniorsku reprezentaciju. Nije bilo nimalo lako, ali posmatrala sam najbolje i učila od njih. Ovo prvenstvo će mi svakako značiti u nastavku karijere, jer sam uočila na kojim segmentima moram da poradim kako bih poboljšala svoje igračke sposobnosti.

Ako pogledamo tabelu ARKUS lige posle 11 odigranih kola, nema dileme da nam uzbuđenje tek predstoji. Dok su se Jagodina i Bekament BB izdvojili u vrhu, a prati ih Železničar, zanimljivo je da je razlika između četvrtoplasirane Naise i devetoplasirane Vojvodine svega dva boda.

Evo kako trenutno izgleda poredak na tabeli.

TABELA: Jagodina 21, Bekament BB 20, Železničar 18, Naisa 12, Radnički 11, Vrbas 10, Medicinar 10, Mladost NP 10, Vojvodina 10, Bor-RTB 6, Beograd 3, Crvena zvezda 1.

RASPORED 12. KOLA

05.02.
15:00 Vojvodina – Bekament BB     
18:30 Naisa – Mladost NP     
18:30 Medicinar – Bor-RTB  
19:00 Jagodina – Beograd     
19:30 Radnički – Crvena zvezda

06.02.
19:00 Železničar - Vrbas