Vesti

Verkić: Jedva čekamo da počne derbi; Živković: Spremni smo za velike rezultate

Ovog vikenda osam timova trku za titulu šampiona Srbije počinje od nule. Prvo kolo plej-ofa otvaraju rukometaši Dinama i Rudara, koji će danas od 15 časova odmeriti snage u hali ,,Strelište”. Ipak, u fokusu rukometne javnosti biće veliki derbi između Vojvodine i Partizana, koji se igra u nedelju na ,,Slanoj bari”, sa početkom u 17:30 (RTV 1).

Voljom žreba, pobednici grupa iz prvog dela ARKUS lige, a samim tim i glavni favoriti za osvajanje trofeja, sastaće se već u prvom kolu doigravanja. Sa kapitenima Svetislavom Verkićem i Nemanjom Živkovićem razgovarali smo o predstojećem plej-ofu i derbiju velikih rukometnih rivala.

VERKIĆ: ,,Vojvodina se temeljno i detaljno sprema za svakog protivnika, pa tako i za ovu utakmicu. Moram priznati da jedva čekamo da meč počne. Što smo bliži početku susreta, to je naše samopouzdanje veće. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za nastavak sezone i mislim da smo taj period kvalitetno iskoristili. Naš glavni adut je odbrana iz koje proizilazi tranzicija kroz polukontru i kontru. To je segment igre koji nas krasi već godinama i daje rezultate, a nešto što se pokazalo kao dobro nikako ne treba menjati”.

ŽIVKOVIĆ: ,,Sasvim dobro smo odradili zimske pripreme, imali par utakmica, osvojili turnir u Beogradu i mislim da smo u dobroj formi. Već na startu se sastajemo sa najvećim konkurentom u borbi za titulu, ali ova utakmica sigurno neće proglasiti šampiona. Plej-of je dugačak, ima dosta da se igra, a glavni adut Partizana je energija koju tim poseduje. Spremni smo za velike rezultate. Žao mi je što u Novom Sadu neće biti naših navijača, jer bi nam bili velika podrška, ali svako od nas će dati maksimum da se u Beograd vratimo sa dva boda. Od moje ekipe možete očekivati jednu pravu mušku igru”.

Pored domaćeg šampionata, Vojvodina i Partizan učesnici su regionalne SEHA lige. U prvom kolu grupne faze crno-beli su na Banjici izgubili od Eurofarm Pelistera 23:25, dok je aktuelni prvak Srbije u svom prvom meču poražen od Vardara u Novom Sadu - 16:26.

VERKIĆ: ,,Našem klubu je prioritet da osvaja titule u domaćem prvenstvu, Kupu i Super Kupu. Što se tiče SEHA lige, pokušavamo da budemo konkurentni ekipama sa daleko većim budžetima i igračkim kadrom. To je odlično takmičenje za promociju mladih igrača, ali ni u jednu utakmicu nećemo ući sa podignutom belom zastavicom. Jednostavno smo primorani da odaberemo prioritete”.

ŽIVKOVIĆ: ,,Posle mnogo godina vratili smo SEHA ligu u Beograd i mislim da joj je tu mesto. Bilo je lepo videti toliko ljudi na Banjici na meču protiv Eurofarm Pelistera, napravili su sjajan ambijent. Oni su dosta iskusnija ekipa od nas, uz nekoliko reprezentativaca, što je i napravilo razliku na terenu. Ponosan sam na svoje saigrače i način na koji smo odigrali utakmicu”.

Što se tiče međusobnih duela Vojvodine i Partizana, na poslednjih devet slavili su Novosađani. Ipak, u tekućoj sezoni ARKUS lige crno-beli su jedini tim bez poraza, te nema dileme da nas u nedelju čeka uzbudljiv i neizvestan rukometni derbi.

RASPORED PRVOG KOLA PLEJ-OFA

12.02.
15:00 Dinamo - Rudar           
18:00 Radnički - Šamot 65    

13.02.
17:30 Vojvodina - Partizan    
18:00 Dubočica 54 - Metaloplastika