Vesti

13. kolo (Ž): Bor-RTB nadigrao Mladost NP, Jagodina ubedljiva, slavlje Naise i Železničara

Četiri utakmice 13. kola ARKUS lige za rukometašice odigrane su sinoć. 

Naisa je u Novom Sadu nadigrala Vojvodinu rezultatom 30:22, posle prednosti 16:8 na poluvremenu. Od prvog do poslednjeg minuta Nišlijke su kontrolisale tok meča, a za najboljeg pojedinca proglašena je golman Katarina Kosanović, koja je svoju mrežu sačuvala 17 puta. Najefikasnija u dresu Naise bila je kapiten Olivera Nikolić, sedmostruki strelac. Gol manje postigla je Jelena Terzić, dok se kod Novosađanki izdvojila Tamara Žarković sa šest pogodaka.  

Rukometašice Jagodine brojale su do čak 38 na semaforu. Posle dvocifrenog vođstva na poluvremenu - 10:20, aktuelni šampion nastavio je da rešeta mrežu Crvene zvezde, sve do konačnih 21:38 u Beogradu. Skoro sve igračice Jagodine upisale su se u listu strelaca, a najefikasnija među njima bila je Nikoleta Pejović sa šest golova. Za MVP proglašena je golman Tamara Kostić, koja je 17 puta bila uspešna među stativama. Među rukometašicama Zvezde istakla se Andrea Boner, sa deset golova na svom kontu. 

Bor-RTB je na svom terenu bio bolji od Mladosti iz Nove Pazove sa 25:23, posle prednosti 14:12 na poluvremenu. Za igračicu utakmice proglašena je Tamara Simonović, kapiten domaćeg tima, koja je četiri puta zatresla mrežu protivnica. Sedam puta se u listu strelaca upisala Isidora Sujić, dok se u gostujućoj ekipi izdvojila kapiten Leposava Glušica sa šest pogodaka. 

Poslednje su na teren u subotu izašle igračice Beograda i Železničara. Slavile su gošće iz Inđije rezultatom 29:23, nakon što su na poluvremenu vodile sa 21:10. Aleksandri Bakši pripalo je MVP priznanje, dok je najefikasnija u pobedničkom timu bila Dunja Tabak sa osam golova. Jelena Stekić, iz redova Beograda, postigla je dva manje.