Vesti

20. kolo (Ž): Medicinar i Železničar podelili bodove, Bor savladao Radnički

Završeno je 20. kolo ARKUS lige za rukometašice u kojem su pobede upisale ekipe Naisa, Jagodina, Bor-RTB, Vrbas, Bekament BB, dok su Medicinar i Železničar podelili bodove. 
 
Ekipa Jagodine upisala je nove bodove savladavši na gostovanju Mladost iz Nove Pazove rezultatom 30:35. Pružale su snažan otpor rukometašice Mladosti tokom prvog poluvremena koje je završeno prednošću od plus dva za gosće (14:16). Međutim, u nastavku ekipa Jagodine nije dozvolila iznenađenje i uspela je da uveća vođstvo stečene tokom prve deonice i na kraju trijumfuje sa pet golova razlike. Za najkorisniju igračicu proglašena je Anđela Nišavić koja je 6 puta pogodila mrežu protivničke ekipe, dok je najefikasnija u redovima Jagodine bila Nataša Lovrić sa 10 golova. U ekipi iz Nove Pazove najraspoloženija bila je Milica Kojčić sa 9 pogodaka. 
 
Prvoplasirana ekipa na tabeli, Bekament na gostovanju je pobedila ekipu Beograda rezultatom 22:28. Rukometašice iz Beograda tokom prvog poluvremena imale su prednost i od 10 golova (14:4). Međutim, uzratile su gošće i sa 10 vezanih pogodaka stigle do izjednačenja (14:14) što je bio i rezultat sa kojim se otišlo na pauzu. U nastavku meča, ekipa Bekamenta je uspela da preuzme kontorlu i stigne do prednosti od plus 6 koju su održavale do samog završetka meča. MVP priznanje pripalo je igračici Bekamenta Anđeli Radojičić. Najefikasnije u pobedničkom sastavu bile su Katarina Mančić i Katarina Stepanović sa 7 golova. U ekipi Beograda, sa po 5 pogodaka istakle su se Marija Milivojević, Anja Belić i Nikoleta Lazarević. 
 
Nakon velike borbe ekipa Vrbasa savladala je kod kuće Vojvodinu rezultatom 26:25. Tokom prvog dela igre rukometašice Vrbasa su uspevale da steknu prednost i od 7 golova (10:3), ali se Novosađanke nisu predavale, uspele su da smanje zaostatak i da na odmor odu sa tri gola minusa (15:12). Na deset minuta do kraja meča rukometašice Vojvodine su stigle do izjednačenja 22:22. Međutim, ekipa Vrbasa je u neizvesnoj završnici uspela da trijumfuje i stigne do novih bodova. Za najkorisniju igračicu proglašena je golman Vrbasa Ana Bulatović koja je zabeležila 7 uspešnih intervencija, dok je napad pobedničkog tima predvodila Makedo Maria Paula Holc sa 8 golova. Najefikasnija na utakmici bila je igračica Vojvodine Tamara Žarković koja je upisala 9 pogodaka, a sa 19 odbrana istakla se i golman Nevena Radojčić.
 
Nove bodove upisala je i ekipa Bor-RTB pobedivši kragujevački Radnički rezultatom 29:26. Neizvesno prvo poluvreme, rukometašice iz Bora rešili su u svoju korist i na odmor su otišli sa prednošću od 15:13. U nastavku meča viđena je velika borba, uspele su rukometašice Radničkog na nešto manje od 20 minuta do kraja da preokrenu rezultat i stignu do prednosti od jednog gola. Međutim, odgovorile su igračice Bora koje su na kraju napravile iznenađenje i savladale kragujevački tim. MVP priznanje ponela je Jana Stanković koja je sa 9 golova bila i najefikasnija igračica u redovima Bora. Najefikasnija igračica na meču bila je Teodora Veličković koja je 11 puta pogodila protivničku mrežu. 
 
Utakmica viđena između rukometašica Medicinara i Železničara završena je podelom bodova. Nakon prvih 30 minuta igre, gošće iz Inđije su imale prednost od dva gola (16:18). U nastavku meča, viđena je velika borba. Rukometašice Železničara uspele su da dođu i do prednosti od plus četiri, ali borbena ekipa Medicinara uspela je se vrati u meč i uvede ga u neizvesnu završnicu. Na nešto više od 30 sekundi do kraja rukometašice domaćeg sastava imale su prednost od jednog gola (29:28), ali je Železničar iskoristio svoj napad za rezultat 29:29 kojim je utakmica završena. Jovana Vasiljković, golman Železničara je sa 16 odbrana i 1 pogotkom proglašena za MVP-a utakmice, dok je najraspoloženija u napadu gošći bila Dušana Kovačić sa 6 golova. U ekipi Medicinara najefikasnija bila je Ana Radović sa 8 pogodaka. 
 
Utakmica sa velikim brojem golova viđena je u Nišu gde su rukometašice Niase rezultatom 41:38 savladale Crvenu zvezdu i time se ustalile na četvrtom mestu tabele. Od samog početka duela, niške rukometašice su postavile svoj ritam i tokom prvog poluvremena uspele su da dođu i do prednosti od sedam golova (24:17) što je bilo i maksimalno vođstvo na ovom meču. Do odlaska na odmor, gošće iz Beograda uspele su da umanje zaostak, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 24:19. Pokušale su rukometašice Zvezde da u nastavku uvedu utakmicu u neizvesnu završnicu i na tri minuta do kraja smanjile su zaostatak na minus dva. Međutim, ekipa Naise, nije dozvolila preokret i na kraju upisala još jednu pobedu. MVP priznanje pripalo je Sanji Stamenković koja je predvodila domaći sastav sa 9 postignutih pogodaka, dok je u redovima crveno-belih najefikasnija bila Andrea Boner, koja je takođe upisala 9 golova.