Vesti

Počinje EP za rukometašice: Srbija startuje protiv Švedske

Rukometašice Srbije u petak, četvrtog novembra, započinju takmičenje na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Biće to treće veliko takmičenje za našu selekciju u poslednjih godinu dana, posle Svetskog prvenstva, koje je održano u decembru prošle godine, i Mediteranskih igara ovog leta.

Podsećamo, Srbija je na planetarnom šampionatu ostavila sjajan utisak – zabeležila je pobede protiv Poljske, Kameruna, Crne Gore i Slovenije, ali je zbog poraza od olimpijskih šampionki Francuskinja i olimpijskih vicešampionki Ruskinja, zaustavljena nadomak četvrtfinala. Usledile su Mediteranske igre, na kojima su izabranice Uroša Bregara, u podmlađenom sastavu, osvojile bronzanu medalju. Ovakvi rezultati ohrabruju ljubitelje rukometa u našoj zemlji i obećavaju da će rukometašice nastaviti u istom ritmu – korak po korak ka novim uspesima.

Na predstojećem Evropskom prvenstvu Srbija će takmičenje početi u Grupi B u Celju, u okviru koje će joj protivnici biti selekcije Švedske, Danske i Slovenije. Nakon preliminarne faze takmičenja, po tri najbolje plasirane ekipe će formirati dve nove grupe glavne faze takmičenja, koje se odigravaju od 10. do 16. novembra.

GRUPA A (ARENA STOŽICE, LJUBLJANA) – Norveška, Mađarska, Hrvatska, Švajcarska

GRUPA B (ZLATOROG DVORANA, CELJE) – Danska, Švedska, Slovenija, SRBIJA

GRUPA C (SC BORIS TRAJКOVSКI, SКOPLJE) – Francuska, Holandija, Severna Makedonija, Rumunija

GRUPA D (SC MORAČA, PODGORICA) – Poljska, Crna Gora, Nemačka, Španija

Selektor Bregar je na EP poveo 18 igračica, od kojih pet nastupaju u ARKUS ligi. To su: golman Jelena Đurašinović (Jagodina), levo krilo Nataša Ćetković (Vojvodina), pivot Katarina Bojičić (Jagodina), desno krilo Nataša Lovrić (Železničar) i bek Teodora Majkić (Bor Zijin Copper). Deo stručnog štaba je Dragan Markov, trener Jagodine.

GRUPA B (ZLATOROG DVORANA, CELJE)

1. КOLO (PETAК, 4. NOVEMBAR)

18:00 DANSКA – SLOVENIJA

20:30 ŠVEDSКA – SRBIJA

2. КOLO (NEDELJA, 6. NOVEMBAR)

18:00 SLOVENIJA – ŠVEDSКA

20:30 SRBIJA – DANSКA

3. КOLO (UTORAК, 8. NOVEMBAR)

18:00 SLOVENIJA – SRBIJA

20:30 DANSКA - ŠVEDSКA

Utakmice naše selekcije možete pratiti na kanalima Radio-televizije Srbije i TV Arena Sport.