Vesti

Dragan Marković, novi trener Dinama: Srpski rukomet je u velikom usponu

Rukometaši Dinama dobili su novog šefa struke. Nenada Kraljevskog je, posle poraza od Metaloplastike Elixir, zamenio Dragan Marković, nekadašnji rukometaš Borca i Crvene zvezde, bivši selektor Bosne i Hercegovine.

Uprava pančevačkog kluba je, na današnjoj promociji, Markovića predstavila kao veliko trenersko ime i osvrnula se na njegove prethodne angažmane, s obzirom na to da je, između ostalih, uspešno predvodio nemački Veclar, Borac iz Banja Luke i reprezentaciju BIH, sa kojom je ostvario najveći uspeh plasmanom na Svetsko prvenstvo.

- Za mene je Dinamo, uz Borac iz Banja Luke, jedno od najvećih imena u bivšoj Jugoslaviji što se tiče rukometa. Pratio sam ARKUS ligu, vidim da je srpski rukomet u velikom usponu. Sve ekipe su se pojačale i u startnoj postavi imaju sedam odličnih igrača, što govori da je liga kvalitetna. Velika je hrabrost doći u pola sezone i preuzeti ovakav tim, koji je igrao od svetskog nivoa do nekih padova u igri. Video sam da klub ima dosta mladih igrača, pa je to negde i normalno. Imajući u vidu to da ćemo gotovo izvesno igrati u plej-ofu, to je velika šansa i za mene kao trenera, ali i za ove mlade igrače. Video sam u igri Dinama dosta pozitivnih strana, ali i dosta stvari na kojima treba poraditi - istakao je Marković na današnjoj promociji.

U razgovoru za naš sajt novi trener Pančevaca dodao je da će njegov prvi zadatak biti da poradi na odbrani.

- Postoji mogućnost da se igra ofanzivnija odbrana. Do sada su, koliko sam ja pratio, igrali samo 6:0. Na meni je da nadogradimo igru koliko god je to moguće, posebno u fazi odbrane. Međutim, vidim puno dobrih stvari u igri Dinama i sa te strane mi je posao olakšan. Što se tiče plasmana na kraju sezone, teško je sada davati bilo kakve prognoze. Ekipa je imala velike uspone i padove. Na momente su izgledali fantastično, a onda se ušlo u krizu rezultata. Povrede su učinile svoje, ali najvažnije je da je Dinamo u trci za oba trofeja - igraćemo plej-of ARKUS lige i završnicu Kupa. Vidim veliki potencijal u ovom timu i za sledeću sezonu ćemo razmisliti šta nam to nedostaje da budemo u samom vrhu - zaključio je Dragan Marković.