Vesti

Saopštenje RK Vojvodina povodom utakmice sa RK Alingsos

Povodom utakmice RK Vojvodina - RK Alingsos (subota, 20 časova, SC ,,Slana Bara"), novosadski klub i domaćin predstojećeg revanša polufinala EHF Evrokupa oglasio se sledećim saopštenjem, a prenosimo ga u celosti: 

"Dragi navijači i ljubitelji rukometa,

Pred nama je istorijska utakmica gde se odlučuje o plasmanu u finale Kupa Evrope. RK Vojvodina je izabrala da meč protiv Alingsosa igra u svojoj hali gde i trenira, a koja je prava rukometna hala, od akustičnosti do postavke tribina. Međutim, nismo mogli ni slutiti da su zahtevi za dolazak na utakmicu trostruko veći nego što je kapacitet dvorane.

Besplatne karte su podeljene u rekordnom roku od samo 48 sati, tri dana pred utakmicu. Karata više nema, a trebovanja i dalje pristižu, na koje nažalost ne možemo pozitivno odgovoriti. Ovo je velika poruka rukometne Srbije da smo i dalje rukometna nacija kao iz slavnih 80-ih godina prošlog veka, a videli smo to i na primeru kada reprezentacija igra u Novom Sadu. Zato želimo da sve protekne u najboljem redu, jer će TV prenos biti na Arena sport kanalu, a pratiće i inostrani mediji, zbog čega imamo priliku da pošaljemo najlepšu poruku iz našeg Novog Sada, iz naše Srbije.

Apelujemo da publika dođe najmanje pola sata ranije. Isključivo samo uz ulaznicu je moguć ulazak u halu, a ko ne bude imao kartu neće moći da prisustvuje. Gledaoci koji su rezervisali ulaznice preko društvenih mreža iste će moći preuzeti najkasnije pola sata pred utakmicu ukoliko su na spisku rezervacija.

Napominjemo da RK Vojvodina nastavlja da neguje prisustvo dece na utakmicama i u saradnji sa Gradskim rukometnim savezom Novog Sada obezbeđen je poseban sektor za decu sa nastavnicima i zato molimo da ostatak publike pronađe svoje mesto u drugom delu hale.

Navijajmo fer i sportski, biće priređena i svojevrsna koreografija, pokažimo da se najbolji rukomet igra u Novom Sadu, a da je Srbija zemlja rukometa. Do pobede!"