Vesti

Statistika prvog dela: Jovana Vasiljković najviše puta proglašavana za MVP-a, Teodora Veličković prva na listi strelaca

Prvi deo ARKUS lige za rukometašice je završen, a vrlo brzo očekuje nas početak plej-ofa.

Pored Jagodine, Bekamenta BB i aktuelnog prvaka Železničara, koji su još ranije matematički obezbedili mesto u doigravanju, ekipa Mladosti iz Nove Pazove se tek posle pobede u poslednjem kolu plasirala u plej-of.

U niži rang sele se rukometašice Pančeva, Kikinde i Bora ZiJin Copper, kojima rukovodstvo ARKUS lige želi da u narednoj sezoni nižu samo pozitivne rezultate i da se što pre vrate u elitno društvo.

Jagodina, Bekament BB, Železničar i Mladost NP će se kroz plej-of boriti za trofej, dok je za ostale klubove takmičarska sezona završena. Ovo su parovi polufinala plej-ofa:

Jagodina – Mladost NP

Bekament BB – Železničar

Prve utakmice polufinala plej-ofa igraju se 6/7. maja, a domaćini će biti Jagodina i Bekament BB, koji su bili bolje plasirani u odnosu na svoje rivale.

Posle 22 odigrana kola, vreme je da se osvrnemo na statistiku prvog dela sezone. Teodora Veličković, srednji bek kragujevačkog Radničkog, prva je na listi strelaca sa 167 postignutih golova na 20 odigranih utakmica. Na drugom mestu je Linea Čočaj, desno krilo Kikinde, koja je na 20 odigranih mečeva upisala 152 pogotka. Treća je Dunja Tabak, levi bek Železničara, sa 126 golova na 18 utakmica i ona će imati priliku da kroz utakmice u plej-ofu popravi svoj učinak za ovu sezonu.

Na čelu liste igračica sa najviše MVP priznanja nalazi se Jovana Vasiljković, golman i kapiten Železničara, koja je na čak šest od 20 odigranih utakmica proglašavana za najboljeg pojedinca.

Bor ZiJin Copper je klub koji može da se pohvali najboljom publikom i najvernijim navijačima, jer je tim Zorana Barbulovića u ovoj sezoni, u sportskom centru „Bobana Momčilović’’, pratilo ukupno 8.500 gledalaca.  Najviše ih je bilo na poslednjem susretu, na kom se Bor ZiJin Copper oprostio od ARKUS lige, kada je protiv Jagodine na tribinama bilo 1.600 gledalaca.

Drugo mesto po broju gledalaca dele Bekament BB i Naisa, koje je na utakmicama kod kuće pratilo 3.650 gledalaca.

Kompletnu statistiku prvog dela sezone možete pronaći OVDE