Vesti

,,Orlovi" se namučili protiv Finaca: Vorkapić precizan za pobedu pre zvuka sirene

Rukometaši Srbije uspeli su da savladaju reprezentaciju Finske, a odlučujući pogodak postigao je Vukašin Vorkapić, koji je bio precizan za konačnih 29:30 (17:14). 

Finci su pokazali mnogo veću želju za pobedom, iako su ,,orlovi" bili rešeni da kvalifikacioni ciklus završe bez poraza u preostala dva duela. Podsećamo, zahvaljujući trijumfu Norveške nad Slovačkom, tim Tonija Đerone već je obezbedio plasman na Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine održava u Nemačkoj, ali je španski stručnjak i danas na teren izveo najjači sastav. 
 
Imali su ,,orlovi" prednost od četiri pogotka (7:11), ali je domaćin preokrenuo rezultat zahvaljujući odbranama Roslandera, koji je u jednom periodu bio nesavladiv - 16:13.  Na pauzu se otišlo pri vođstvu Finaca 17:14, ali je Srbija došla do izjednačenja 20 minuta pre kraja (19:19). 

Ponovo je protivnik naše reprezentacije preuzeo vođstvo, ali su ,,orlovi" bili potpuno fokusirani u samoj završnici, kada su još jednom pokazali da imaju neosporan kvalitet i da im je mesto na šampionatu Starog kontinenta. 

U poslednjem kolu kvalifikacija Srbija u Novom Sadu dočekuje Slovačku, a na sajtu Rukometnog saveza Srbije možete pronaći informacije o trebovanju i preuzimanju besplatnih karata. Meč se igra 30. aprila sa početkom u 18 časova.