Vesti

Održan sastanak klubova ARKUS lige sa službenim licima

Danas je u Kragujevcu održan sastanak klubova ARKUS lige sa službenim licima sa "A" liste sudija, delegata i kontrolora.

U uvodnom izlaganju, predsednik ARKUS-a, Milan Đukić je predstavio svim učesnicima sastanka platformu na kojoj je zasnovano formiranje i postojanje Asocijacije rukometnih klubova super lige (ARKUS), izrazio očekivanja i izneo ciljeve. "Klubovi su osnovne i najvažnije jedinice rukometnog sporta, na kojima i jeste najveći teret, a to mora da se ceni i poštuje" - istakao je Đukić i nastavio: "Svi mi u ovoj sali, ali i šire mora da se držimo četiri cilja, koji nam moraju biti zajednički. To su: potpuno fer takmičenje, potpuno neutralno suđenje, nema favorizovanih ekipa i da teren bude merilo uspeha i kvaliteta". Govorio je o budžetu ARKUSa-, a na kraju se još jednom obratio službenim licima sa rečima: "Moja želja i molba prema svima vama je da svoje stručno, ljudsko i moralno znanje, koje se odnosi na vašu delatnost u rukometu, u potpunost stavite u funkciju prezentovanih ciljeva, kako bi svi zajedno došli do konačnog cilja, a to je vraćanje rukometa na mesto na kom je bio i zaslužuje ponovo da bude.

Usledilo je obraćanje predsednika strukovnih zajednica, Zorana Stanojevića i Zorana Černoha, koji su obećali da će obe zajednice dati svoj doprinos i truditi se da što kvalitetnije obavljaju svoja stručna zaduženja.

Pomoćnik za sudijska pitanja Marton Fabijan je istakao da je kvalitet službenih lica neosporan, ali da je za njega osnovni cilj neutralnost i objektivnost.

Marketing menadžer Dušan Živković i sekretar ARKUS-a Vladimir Knežić su izneli planove i očekivanja, uz par napomena svaki iz svog delokruga.

Na kraju sastanka prisutnima se obratio i direktor lige Milorad Šolević, koje je rekao da u interesu svih rukometnih činioca mora da se izgradi kvalitetan sistem. “Neću imati razumevanja za separatne priče, ali ni za nepraviilnosti, na koje ću sa svojim sardnicima sigurno znati da dam organizovan odgovor. Sa druge strane, imaćete moje puno poverenje i poštovanje, jer znam da je u ovoj sali ima jako puno pravih profesionalaca“ – između ostalog je rekao Šolević.