Vesti

Kvalifikacije za EP: Reprezentativke Srbije dočekuju selekciju Švedske

Ženska rukometna reprezentacija Srbije večeras od 18 časova u Zrenjaninu dočekuje selekciju Švedske, u okviru trećeg kola kvalifikacija za EHF EURO2022. Već za dva dana (5. mart, 17:00), protiv istog rivala, Srbija će odigrati novi duel u Istadu. 

Evropsko prvenstvo za rukometašice na programu je od četvrtog do 22. novembra tekuće godine, a održaće se u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Pored već četiri poznata učesnika EHF EURO 2022 - domaćina Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, kao i aktuelnog šampiona Evrope, Norveške, za preostalih 12 mesta na takmičenju kroz kvalifikacije se bore 24 ekipe. Po dve najbolje plasirane selekcije iz šest kvalifikacionih grupa obezbediće učešće na kontinentalnom šampionatu.

Srbija je u prvom kolu kvalifikacija nadigrala Tursku (36:27), a potom je pretrpela poraz od Islanda (23:21). Naša selekcija trenutno je druga na tabeli, uz dva osvojena boda koliko ima i trećeplasirani Island (Srbija ima odigran meč manje). Lider je upravo selekcija Švedske, naš večerašnji protivnik, koja je u dosadašnjem toku kvalifikacija oba puta slavila.  Na poslednjem mestu je Turska, bez osvojenog boda.