Vesti

21. kolo (Ž): Medicinar savladao Naisu, Vrbas bolji od Radničkog

Nakon odigranog 21. kola ARKUS lige za rukometašice još uvek nisu poznati svi timovi učesnici plej-ofa. Ekipa Medicinara uspela je u veoma važnom duelu da savlada direktnog konkurenta za četvrto mesto na tabeli, ekipu Naise. U očekivano, veoma neizvesnoj utakmici, rukometašice iz Niša imale su prednost na poluvremenu od tri gola (13:16). One su uspevale da održe vođstvo tokom većeg dela meča, dok je Medicinar prvi put na utakmici poveo na nešto više od dva minuta pred kraj (27:26). Ubrzo su stigle i do prednosti od dva gola (28:26) što im je bio kapital dovoljan za trijumf. Na kraju, gošće iz Niša uspele su samo da ublaže poraz (28:27). Srednji bek Medicinara, Una Obrenović ponela je titulu najkorisniji igračice, dok je Aleksandra Krstić sa 9 pogodaka bila najefikasnija igračica na meču. U redovima Naise, najraspoloženija bila je Jovana Veljković sa 7 golova.
 
Ekipa Železničara savladala je kod kuće Mladost iz Nove Pazove rezultatom 28:25. Rukometašice iz Inđije i pre odigravanja ovog meča obezbedile su plasman u plej-of, pa su u ovaj duel ušle sa epitetom favorita. Međutim, borbena ekipa Mladosti je pružila snažan otpor domaćem sastavu. Tokom prvog poluvremena, gošće su u više navrata imale prednost i od tri gola koju ipak nisu uspele da održe, naprotiv, Železničar je sigurnije odigrao završnicu prve deonice i na odmor otišao sa prednošću od 17:15. U nastavku igračice Železničara su uspele da uspostave potpunu kontorlu i nisu dozvolile protivnicama da ih ugroze i na kraju su slavile sa tri gola razlike. Za MVP-a utakmice proglašena je Dunja Tabak koja je sa 13 golova bila i najefikasnija igračica na ovom duelu. Kod ekipe Mladosti istakla se Milica Kojčić koja je 8 puta bila precizna. 
 
Aktuelni šampion ekipa Jagodine bila je ubedljiva na domaćem terenu protiv ekipe Bor-RTB, savladavši ih rezultatom 30:19. Od samog starta rukometašice Jagodine su uspostavile kontrolu na utakmici i već tokom prvih 30 minuta stekle nedostižnu prednost od osam golova (17:9). Pružile su gošće veći otpor tokom druge deonice, ali nedovoljno da ugroze branioce titule koji je uspeo da uveća svoju prednost i upiše novi trijumf. Sa 6 odbrana Jovana Kadović je proglašena za najkorisniju igračicu, dok su sa po šest pogodaka Nada Ćorović i Nikoleta Pejović predvodile napad Jagodine, a ujedno su bile i najbolji strelci na meču. Kod gošći najefikasnije su bile Jana Stanković i Ana Marković sa po pet golova. 
 
Rukometašice Radničkog iz Kragujevca na domaćem terenu pretrpele su poraz od rukometašica Vrbasa i time se oprostile od plej-ofa. Od samog starta timovi su se smenjivali u vođstvu. Ni jedna ni druga ekipa nije uspevala da napravi prednost koja bi im omogućila da mirnije uđu u završnicu meča, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 15:15. Nastavak meča doneo je veliku borbu, a u igri gol za gol sigurnije su bile rukometašice Vrbasa koje su na kraju slavile rezultatom 29:30. Ana Bulatović, sa četiri odbrane ponela je epitet MVP-a, dok je Katarina Stanić sa 6 golova bila najefikasnija u redovima Vrbasa. Najviše pogodaka na meču postigla je Teodora Veličković, srednji bek Radničkog, koja je 10 puta pogodila protivničku mrežu. 
 
Nove bodove upisala je i Vojvodina koja je na svom terenu bila bolja od ekipe Beograda rezultatom 36:27. Novosađanke su na poluvreme otišle sa pet golova prednosti (19:14), što im je bio dovoljan kapital za nastavak meča u kojem su samo uvećale svoje vođstvo i na kraju upisale novi trijumf. Desnom krilu Vojvodine Nikolini Korać, koja je sa 8 golova bila i najefikasnija igračica na utakmici pripalo je MVP priznanje, dok se u ekipi Beograda sa 6 golova istakla Valentina Božinović. 
 
Rukometašice Bekamenta zabeležile su novi trijumf savladavši rezultatom 34:26 Crvenu zvezdu. Već tokom prvog poluvremena Bekament je uspostavio svoj ritam i stekao kapitalnu prednost od 7 golova koja im je omogućila mirno drugo poluvreme (17:10). Igračice Zvezde su pružile snažniji otpor u drugoj deonici, ali to nije bilo dovoljno da umanje razliku i unesu nervozu u redove Bekamenta. Za najkorisniju igračicu proglašena je rukometašica Bekamenta Zoe Petrović koja se 6 puta upisala u listu strelaca, dok je sa 7 golova Katarina Stepanović bila najefikasnija igračica na utakmici. Kristina Cvijanović bila je sa 6 golova najbolji strelac u ekipi Crvene zvezde.