Vesti

Izveštaj prvog kola (Ž): Bekament BB za gol bolji od Naise, Jagodina ubedljiva na startu prvenstva

Na startu nove sezone ARKUS lige za rukometašice, igračice Vojvodine su u gostima nadigrale Bor Zijin Copper rezultatom 32:29. Imale su Novosađanke minimalnu prednost na poluvremenu (16:17) i, uz sjajan golgeterski učinak Mile Čaušević, odnele su kući dva boda. Čaušević je sa 16 pogodaka proglašena za igračicu utakmice, a u domaćem sastavu najefikasnija je bila Jana Stanković, osmostruki strelac.

Posle osvajanja Superkupa, rukometašice Jagodine bile su ubedljive i u prvom kolu domaćeg prvenstva. One su pred svojim navijačima savladale ekipu Radničkog rezultatom 31:17 (19:8), a MVP priznanje pripalo je Katarini Bojičić, koja je meč završila sa pet golova na svom kontu. Najefikasnija je bila Ivana Mitrović, koja se devet puta upisala u listu strelaca, dok se u poraženom taboru izdvojila Teodora Veličković sa pet pogodaka.

U još jednom meču bez rezultatske neizvesnosti, Mladost NP je slavila kod kuće protiv Medicinara rezultatom 26:19, posle vođstva 12:8 na poluvremenu. Gordana Petković, golman domaćeg tima, proglašena je za igračicu utakmice, dok je Leposava Glušica bila najpreciznija u dresu Mladosti NP sa sedam golova. U ekipi Medicinara istakla se Tamara Žarković, osmostruki strelac.

Derbi novajlija pripao je Kikindi, koja je osvojila dva boda na startu takmičenja, nadigravši Pančevo rezultatom 31:26 (16:15). U prvom poluvremenu ekipe su bile u egalu, ali je domaćin u nastavku stekao ključnu prednost. MVP priznanjem nagrađena je Milica Mihajlović, golman Kikinde, a najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Linea Čočaj sa osam pogodaka. Jelisaveta Marković, bek Pančeva, meč je završila sa dvocifrenim učinkom od 11 golova.

U poslednjem duelu, ujedno i derbiju prvog kola, Bekament BB je u Nišu bio za gol bolji od Naise – 25:26 (13:18). Među stativama je sjajna bila Marija Simić, koja je proglašena igračicom utakmice. Najpreciznija u pobedničkom timu bila je Zoe Petrović, koja se sedam puta upisala u listu strelaca. U domaćoj ekipi izdvojila se Olivera Nikolić sa osam pogodaka.