Vesti

RSS dodelio priznanja najboljima u 2022. godini

Rukometni savez Srbije sinoć je u Staroj Pazovi priredio novogodišnji koktel i dodelio priznanja reprezentativcima i reprezentativkama koji su nas u 2022. godini najviše obradovali postignutim rezultatima.

Uz poruku da je ova godina bila ,,godina za medalju”, Milena Delić, predsednica RSS, uručila je priznanja reprezentativcima i reprezentativkama koji su se okitili bronzanom medaljom na Mediteranskim igrama.

Priznanja za izuzetne rezultate dodeljena su i muškoj juniorskoj reprezentaciji Srbije, koja je zauzela treće mesto na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Rukometni savez Srbije je tradicionalno proglasio i najbolje pojedince. Đorđe Teodorović, selektor muške juniorske reprezentacije Srbije i šef struke Dubočice 54, proglašen je za najboljeg trenera, dok je najbolji igrač u 2022. godini Lazar Kukić. Bek reprezentacije Srbije osvojio je Ligu Evrope sa Benfikom, a u dresu “orlova” pružao zapažene partije.

Za najbolju igračicu proglašena je Katarina Bojičić, rukometašica Jagodine, koja se sa nacionalnim timom okitila bronzanom medaljom na Mediteranskim igrama u Oranu.

Najperspektivniji rukometaš je Stefan Dodić, igrač PPD Zagreba, koji je bio MVP Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina. Za najperspektivniju rukometašicu proglašena je Nataša Ćetković, igračica Vojvodine, koja je takođe bila deo reprezentacije na Mediteranskim igrama u Oranu.

Najbolji sudijski par čine Marko Boričić i Dejan Marković, koji su dobili priznanja za sezonu 2021/22.